Уолтър Хек е новият главен технически директор на българския технологичен консултант в платформата Amazon Web Services (AWS) HeleCloud. Хек се присъединява към мениджърския екип през 2021 г. след като през 2020 г. компанията отчете 70% ръст в приходите и разшири екипа с нови 30 свободни позиции за консултанти и инженери. Новият главен технически директор ще отговаря за устойчивото развитие и разширяването на портфолиото от клиенти на базираната в София компания. HeleCloud има офиси в Лондон, Хага и София.

Миналата година HeleCloud обяви придобиването на компанията за разработка на софтуер DataStork. Като главен технически директор, Уолтър Хек ще отговаря за интегрирането на тези възможности в професионалните услуги на HeleCloud.

Уолтър Хек притежава богат професионален опит в областта на облачните услуги. Преди да заеме позицията на главен технически директор, Уолтър Хек ръководи офиса на компанията в Нидерландия. Преди да стане част от екипа на HeleCloud, Хек е бил изпълнителен директор на OlinData - компания, която българският AWS консултант също придоби.

"Радвам се, че поемам ролята на главен технически директор на HeleCloud именно в това вълнуващо и динамично за бизнеса време. AWS и виртуалният облачен пазар се движат скорострелно, като това ни поставя пред две основни предизвикателства: придобиването на таланти и нуждата от впечатляващи технологични иновации", каза Уолтър Хек, главен технически директор на HeleCloud.

"За да отговорим на тях, ние трябва да разширим техническите си възможности и да продължим да привличаме най-добрите AWS консултанти. По този начин осигуряваме на всички служители, които искат да се присъединят към HeleCloud, възможността да работят по най-новите и иновативни AWS проекти. Една от основните ми цели, ще бъде да продължим с успешното и устойчиво развитие на компанията и през следващите години", добави още Хек.

За HeleCloud:

HeleCloud е технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подпомага средни и големи организации в изграждането на облачната им визия за развитието и реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. HeleCloud предоставя облачни услуги, с които подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти и им помага да се съсредоточат върху основната си бизнес дейност и своите потребители за по-голяма добавена стойност.

Екипът на HeleCloud е съставен от висококвалифицирани консултанти и инженери, специализирани в сферите на информационната сигурност и международни регулации, Big Data, информационния анализ, изкуствения интелект и интернет на нещата. За повече информация: www.helecloud.com.