УниКредит е призната за "Пазарен лидер" и "Най-добър доставчик на услуги" в областта на търговското финансиране в Централна и Източна Европа и в още 10 държави - включително България, където УниКредит Булбанк затвърждава позицията си на пазарен лидер

Проучването, което се провежда за тринадесета поредна година, оценява мненията на над 11 000 корпоративни клиенти и финансови институции, представящи убедително доказателство за продуктовия опит на УниКредит, водещата позиция при клиентското обслужване и дълбокото разбиране на основните европейски пазари.

Резултатите от проучването отличава банките в две категории - "Най-добро обслужване", която оценява нивата на обслужване на клиентите, и "Пазарен лидер", в която се изследват данни за проникване, процент от бизнеса и оборот, за да се състави обща класация на най-добрите банки за търговско финансиране. За мнозина проучването се приема за еталон за световната индустрия за търговско финансиране.

Коментирайки успеха на групата УниКредит, Франческа Ненчи, глобален директор "Търговско банкиране", споделя: "Въпреки геополитическото напрежение, което усложнява търговията, ние запазихме фокуса си върху клиентите и останахме непоколебими в предоставянето на най-добрите в класа си услуги. Постоянният ни стремеж към дигитализация и опростяване на хартиените процеси беше от основно значение за успеха в тазгодишното проучване и доведе до позицията на УниКредит като предпочитана банка в цяла Европа."

"Признанието на Euromoney за поредна година отразява нашата непрестанна ангажираност към предоставянето на най-добрите услуги в областта на търговското финансиране. Екипът на УниКредит Булбанк ще продължи да въвежда иновативни решения и технологии, които улесняват клиентите ни, спестяват им време и ресурси и в унисон с най-високите съвременни международни стандарти ", коментира Ася Баева, директор "Глобални трансакции" в УниКредит Булбанк.

През последните години УниКредит Булбанк внедрява водещи на пазара решения, като Булбанк Онлайн (ББО) модул Търговско финансиране - дигитална платформа от последно поколение, която позволява на клиентите да управляват дигитално своите банкови гаранции, акредитиви, документарни инкаса. Модулът осигурява бързина и удобство при обработка на трансакциите, процес без хартия в унисон с ESG стратегията на банката. С тази платформа УниКредит Булбанк предлага на клиентите си изцяло дигитална комуникация и преживяване на всеки етап от трансакцията и значително скъсява времето за издаване на гаранция или акредитив - улеснения, оценени и предпочитани от над 80% от клиентите.

Съдържание на: УниКредит Булбанк