• За поредна година международната медия PWM/The Banker отличава финансовата организация
  • Групата УниКредит печели още едно отличие в региона - Загребачка банка е "Най-добра банка за частно банкиране" в Хърватия

 

УниКредит Булбанк е призната за най-добрата банка в сферата на частното банкиране от международната медия PWM/The Banker и за 2022. Тази година група от водещи експерти в индустрията избраха победителите из между кандидатурите на 120 банки от 50 държави. Отличените финансови организации са оценявани по различни показатели, като разпределение на активи, иновации, стратегии за растеж, обслужване на клиенти, отговорно и устойчиво управление и други.

снимка: УниКредит Булбанк

"УниКредит Булбанк има за цел постоянно да подобрява обслужването на клиентите, като се фокусира върху нуждите им по клъстери, предоставя индивидуални финансови решения и услуги, и въвежда нови партньори в управлението на активи", коментира Борислав Генов, Директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

През последните години устойчивото инвестиране е един от фокусите на УниКредит Булбанк, която предлага все повече възможности за устойчиви решения за своите клиенти. Това естествено стимулира банката да въведе и рейтинги за устойчиво инвестиране за част от инвестиционните си продукти. "Като банка с богато портфолио от зелени кредити в страната, в УниКредит Булбанк ние следваме два принципа: първо, да даваме пример чрез прилагане на собствена екологична, социална и управленска стратегия като част от бизнес стратегията ни и, второ, да развиваме похвати и продукти за подобряване на зеления преход на нашите клиенти", споделя още г-н Генов.

В частното банкиране стратегическият фокус на УниКредит Булбанк е винаги да бъде максимално близо до своите клиенти. Приоритет е предоставяне на най-добрите в класа си банкови услуги, продукти и финансови решения, персонализирани за всеки клиент, предоставяйки им повече свобода да управляват своите финанси.

"Нашата цел е да преведем успешно настоящите и бъдещите клиенти през предизвикателствата. Те високо ценят експертизата и прозрачността, заложена в основата на подхода ни. Благодаря на престижното издание за признанието, както и благодаря на настоящите и бъдещи ни клиенти за доверието им. Ангажирани сме да поддържаме и подобряваме високите стандарти и в бъдеще", коментира Дарин Пешев, Директор Частно банкиране на УниКредит Булбанк.

Групата УниКредит печели две награди за региона на Централа и Източна Европа. В Хърватия Загребачка банка е обявена за "Най-добра банка за частно банкиране" за 2022.

 

* съдържание на Уникредит Булбанк