За 30-а поредна година Global Finance обяви своите годишни награди за най-добрите банки в света. Безапелационно УниКредит Булбанк отново спечели първото място в България.

Победителите бяха отличени в повече от 150 страни и територии в Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Карибите, Централна Америка, Централна и Източна Европа, Латинска Америка, Близкия изток, Северна Америка и Западна Европа.

 "Тазгодишните награди за най-добра банка отличават финансовите институции, които предлагат най-широк набор от услуги, както и надеждността, необходима за дългосрочни финансови отношения," коментира Джоузеф Д. Джарапуто, основател и редакционен директор на Global Finance.

 "Щастливи сме отново да бъдем признати за най-добра банка в България в престижната класация на Global Finance. В УниКредит Булбанк продължаваме устойчиво да предлагаме надеждни и иновативни продукти и услуги. Да подкрепяме своите клиенти и заинтересовани страни при предизвикателствата, които срещат и желанието им за растеж, както и да гарантираме спокойствието и сигурността на средствата на всички тях", коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

 При отличаването на най-добрите банки Global Finance оценява фактори, вариращи от обективни количествени показатели до субективно информационни критерии. Разгледаните обективни критерии включват: растеж на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически взаимоотношения, ново бизнес развитие и иновации в продуктите. Субективните критерии включват мненията на капиталови анализатори, анализатори на кредитен рейтинг, банкови консултанти и други участници в индустрията.

 Победителите са избрани от редакторите на Global Finance след широки консултации с корпоративни финансови ръководители, банкери и банкови консултанти и анализатори от цял ​​свят. В допълнение финансовите организации бяха насърчавани да споделят конкретна информация в подкрепа на своите кандидатури.

Победителите в тазгодишните награди са банките, които са се погрижили за нуждите на своите клиенти с внимание при сложната пазарна обстановка и са постигнали силни резултати, като същевременно са поставили основите за бъдещ успех. Печелившите организации са управлявали своите активи и пасиви по разумен начин в светлината на бързо променящите се сценарии на лихвените проценти.


Материалът е предоставен.