Частното банкиране на УниКредит Булбанк е отличено като най-доброто в страната в международната класация на Global Finance. Групата на УниКредит печели авторитетната награда и за Централна и Източна Европа, както и в Чехия и Австрия (с Шолербанк).

Наградите за всеки регион и държава в рамките на шестите годишни награди за най-добро частно банкиране за 2021 г. бяха определени от редакцията на Global Finance. Международното жури е отчело оценките на мениджмънта и вътрешни лица от бранша, информация от кандидатурите, както и независими изследвания, за да избере банките, които най-добре обслужват специализираните потребности на клиентите с високи доходи и техния стремеж да запазят и увеличат активите си.

Коментирайки постиженията, Джанфранко Бизани, Николо Убертали, Франческо Джордано и Оливие Хаят, съответно директори на УниКредит за Централна Източна Европа и изпълнителни директори за търговското банкиране в Западна Европа, заявиха: "Ние сме изключително горди от тези резултати, постигнати благодарение на много талантлив екип от хора. Уверени сме, че заедно като Една банка, Една УниКредит ще продължим да предоставяме най-доброто на нашите клиенти ".

"Тази награда е още един ярък пример за постиженията ни и че правим правилните неща за клиентите! Благодарим на всички настоящи и бъдещи клиенти на частно банкиране за верния им избор!", коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на УниКредит Булбанк.

"Най-голямата награда от нашата работа е оценката и признанието на клиентите. Голямо благодаря на нашите клиенти, а също и на екипа на частно банкиране. Това ни задължава да поддържаме високите си стандарти и в бъдеще! ", добави Ралука Попеску, Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране на УниКредит Булбанк.

През последните няколко години се наблюдава тенденция сред клиентите на частното банкиране на УниКредит в България да бъдат по-склонни да инвестират. Наскоро банката стартира нов модул за инвестиции в Булбанк Онлайн - търговия с ценни книжа. Това е значителна стъпка към цифровизацията на тази услуга и позволява на клиентите да инвестират 24/7 от всяка точка, давайки им по-голяма независимост.