С TollPass клиентите ще отчитат тол такси в допълнение на услугата за контрол на автопарка от А1 и Джи Пи Ес България

Тежкотоварните и автобусни превозвачи, които желаят да използват GPS тракери за автоматично отчитане на тол такси, могат да го направят в партньорство с А1 България и още един оторизиран доставчик на декларирани данни - "Джи Пи Ес България" АД.

А1 и "GPS България" имат дългогодишно партньорство в предлагането на GPS/GSM базирани решения за контрол и управление на автомобилни паркове, автомобилна сигурност и други специализирани решения за транспортния бизнес в България. "Джи Пи Ес България" е вторият партньор на "Интелигентни трафик системи" АД за тол таксуване чрез GPS тракери след "ТолБГ".

Компаниите, които искат да отчитат автоматично своите тол такси с GPS устройства, могат да се свържат с А1 България, чрез своя Акаунт мениджър, за сключване на договор. Така те могат да добавят и тол таксуването в месечна фактура към А1, по същия начин както и с бордово устройство от А1.

Превозвачите могат да ползват услугата с вече монтирани в превозните средства тракери или да заявят нови. Чрез изградената тол платформа и цялостно решение за тол таксуване TollPass.bg, ИТС АД осигурява свързаността и отчитането на сумите за тол таксуване.

Сключеният договор между "Интелигентни трафик системи" АД и "Джи Пи Ес България" АД като доставчик на декларирани данни разширява възможностите на превозвачите да ползват услугите на платформата TollPass.bg, а партньорството с А1 България улеснява процеса по сключване на договори и заплащане на тол таксите, като предоставя и възможност за отложено плащане.

Собствениците и ползвателите на тежкотоварни превозни средства ще имат достъп до своя договор чрез потребителски профил на TollPass.bg. Чрез него изцяло онлайн и в реално време ще разполагат с детайлна информация за потреблението на всяко отделно превозно средство и за генерираните тол такси за желан период от време.

Мобилното приложение Tollpass, което всеки може да изтегли безплатно, помага лесно да се следи състоянието на използваните услуги по сключен договор, както и да бъдат закупувани маршрутни карти и електронни винетки.