Морето може да бъде за почивка, може да бъде за работа, а защо не и за двете. Това лято Lidl предлага именно последната комбинация - възможност да работиш в един от морските магазини на веригата и да съчетаеш добрата работа с добра почивка.

Списъкът с летни дестинации, където компанията предлага сезонна работа, е повече от приятен - Варна, Бургас, Балчик, Несебър, Созопол, Поморие и Царево. Не по-малко атрактивно е и самото работно предложение - сигурно и добро месечно възнаграждение, към което се добавя и бонус за отработен ден през летните месеци. Към финансовата сигурност се присъединяват и различни придобивки - допълнителен ден отпуск за рожден ден, карта Multisport, 80 лв. ваучери за храна месечно, допълнително здравно застраховане и др. Друго удобство е, че за Балчик, Несебър, Поморие, Царево и Созопол компанията осигурява и настаняване. А ако работата ти хареса и се справяш добре с нея, имаш и реалния шанс да останеш за постоянно след края на сезона.

Точно такава е историята на Мартин Иванов от Бургас. Той започва като сезонен служител в Радва и вече 3-та година работи на постоянен договор в родния си Бургас. "Когато започнеш сезонна работа, научаваш много нови неща, поемаш различни отговорности и влизаш в различни роли", споделя той. Дойде ли лятото обаче, не забравя за първото си работно място. Така днес 6 месеца работи в Бургас, а другите 6 месеца е в Равда.

За повечето служители сезонната работа в Lidl е приятно, но и много практично решение. Вече 6 пъти от него се възползва и Деница Попова от Пловдив. През годините е работила в Равда, Царево и Поморие. Харесва ѝ и защото тя самата се усъвършенства - обменя опит, запознава се с нови хора и черпи нови идеи. И не на последно място - обожава морето. "Страхотно е, че можеш да съчетаеш работата с почивка, море и смяна на обстановката", добавя тя. Затова винаги препоръчва тази опция на свои познати и приятели.

снимка: Lidl

Същото мнение споделя и Милен Иванов от Димитровград, който също като нея избира Равда за сезонна работа. "Работата е много добре организирана. Заплащането е добро и коректно. Разполагаш с достатъчно свободно време и имаш екип, който винаги е готов да ти помогне", разказва той.

За Кремена Иванова от Велико Търново пък това е страхотна възможност за семейна почивка. Любимата ѝ морска дестинация е магазинът на Lidl в Царево. "Аз си почивам на сезонната работа. Почивам си от домакинските ангажименти, отпускам се и не мисля за толкова много неща, както обикновено", споделя тя. Почивните дни използва, за да посещава места на родното Черноморие, на които никога не е била. Затова тази година планира да вземе със себе си своята дъщеря и нейна приятелка, за да прекарат лятото заедно - като на истинска почивка.

Възможните позиции могат да се разгледат в кариерният сайт jobs.lidl.bg тук

 

* съдържание на Lidl