Ориентирането в многообразието в морето от потребителските кредити може да бъде трудна задача. С различни налични опции, всяка от които е съобразена с конкретни финансови нужди и цели, как да определите кой заем е най-подходящият за Вас? Тази статия ще Ви помогне да разберете разликите и същността при кредитите, като се фокусира върху три основни вида: потребителски кредити, ипотечни и стокови кредити. Независимо дали търсите да покриете неочаквани разходи, да закупите жилище или да финансирате покупка на конкретна стока, има кредитен продукт, предназначен да отговори на Вашите нужди.

Потребителските кредити са универсална опция за финансиране с много възможности. Този тип кредит се основава на Вашата кредитоспособност, като експерти оценяват Вашия кредитен рейтинг, доходи и финансова история, за да определят условията на кредита и да Ви дадат най-добрата оферта. Потребителските кредити могат да се използват за широк спектър от цели, като студентски кредит, за подобрения на дома или дори като начин за финансиране на мечтана ваканция. Гъвкавостта и лесният достъп правят този тип кредити най-популярния избор за повечето хора, като предлагат лесно решение за финансовите Ви нужди. Банка ДСК предлага бърза и лесна онлайн заявка и много възможности за финансиране на специфични нужди.

Другият популярен вид кредит са ипотечните. Те са специално предназначени за покупка на недвижим имот, представляващи обезпечен кредит, при който самият имот служи като обезпечение. Тези заеми са изключително важни и полезни за мнозина, улеснявайки пътя към собствено жилище. Ипотечните кредити имат различни структури и условия. Банка ДСК има специално създадена интерактивна онлайн платформа ДСК Хоум, където можете да разгледате обяви за имоти във всички градове в България и директно да изчислите чрез кредитния калкулатор редица параметри по кредита. Месечната вноска е видима веднага, след като въведете стойността на кредита, срока и лихвения процент. Освен това можете както да заявите виртуална консултация с експерт, така и директно да кандидатствате за ипотечен кредит онлайн. Изборът и придобиването на собствено жилище никога не е бил толкова лесен.

Стоковите кредити са вид обезпечени потребителски кредити, предназначени за финансиране на закупуването на превозни средства, уреди за дома или електроника. Стоковите кредити са идеални за Вас, ако искате да закупите продукти с висока стойност, без да плащате пълната цена в момента на пазаруването, което Ви дава спокойствие и удобство. Непредвидени ситуации се случват постоянно и в повечето случаи изискват бърза реакция. Ако Ви се повреди хладилника например, вероятно няма да стоите месеци без хладилник, докато съберете парите за нов. За такива ситуации стоковият кредит на Банка ДСК е винаги насреща.

Изборът на правилния тип потребителски кредит зависи от Вашите финансови нужди, предлагайки Ви гъвкавост и удобство. След като разбрахте характеристиките на всеки един вид, можете по-добре да прецените коя опция отговаря на Вашето финансово състояние и цели. Възможностите за консултация с експерт са много, винаги съобразени с Вашето време и предпочитания за среща на живо или дистанционно. Проверете всички възможности и видове кредитиране в сайта на Банка ДСК.

Съдържание на: Банка ДСК