Пощенска банка отбеляза 30 години успешно присъствие на българския пазар. По този повод на 18 октомври 2022 г. в Гранд хотел Милениум в София беше организирано специално събитие под надслов "Заедно създаваме бъдещето".

"За тези три десетилетия се доказахме като една от най-успешните системни банки в България и затвърдихме реномето си на доверен партньор, предпочитан работодател и социално отговорна компания. Утвърдихме се като институция, на която клиентите имат доверие, защото им предлагаме индивидуални решения за тяхното бъдеще. Усилията ни да помагаме на бизнеса и обществото логично са отразени в пазарния ни дял и позиционирането ни като топ банка на българския пазар с впечатляващи финансови резултати. Те са такива, защото ги постигнахме заедно, благодарение на мотивирания и сплотен екип на Пощенска банка, на постоянната подкрепа от Групата Юробанк и на акционерите, както и на изградените устойчиви отношения с вас - нашите партньори и клиенти, с които създаваме бъдещето заедно", заяви в официалното си обръщение Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Събитието беше уважено от президента на Република България г-н Румен Радев и посланика на Гърция в България Н.пр. Димитриос Хронопулос, които произнесоха приветствени речи. Тържеството събра повече от 300 бизнес лидери, представители на различни индустрии, влиятелни общественици, партньори и клиенти на финансовата институция. Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова приветства в словото си главния изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас, който също произнесе реч, както и Ставрос Йоану, заместник-главен изпълнителен директор на Юробанк.

Снимка: Пощенска банка

В речта си пред гостите президентът Румен Радев акцентира върху утвърждаването на банката през годините сред лидерите в своя сектор. Той допълни, че това е станало възможно благодарение на визионерския поглед на мениджмънта в лицето на Петя Димитрова, както и на сплотения екип, които са извели финансовата институция до водещи позиции в банкирането и в предлагането на иновативни продукти. Държавният глава отбеляза още, че през юли тази година именно на Петя Димитрова е връчил приза "Банка на годината". Румен Радев обърна внимание в речта си на социално отговорната дейност на Пощенска банка, както и на партньорството ѝ с водещи университети по света и аналитични центрове и допълни, че "тя не само улавя тенденциите, които се развиват в банковия сектор, бизнеса и технологиите, но и успява много бързо да ги въведе в своята дейност в България". Румен Радев отправи пожелание екипът и ръководството да останат все така близо до своите клиенти и партньори и да продължат уверено и иновативно да гледат в бъдещето.

"С утвърждаването на Пощенска банка като системна банка за българския пазар гръцките предприемачи откриха стабилен партньор за своите инвестиционни планове, докато българските граждани намериха доверен партньор за своите финанси. С лидерска позиция на българския пазар Пощенска банка се превърна в пионер, инвестиращ в иновации, технологии и зелено бъдеще в съответствие със своята ESG стратегия", посочи в речта си посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос.

Главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас заяви: "Гордеем се с постиженията на Пощенска банка през тези 30 години. Устойчиво разширявайки се, днес тя се радва на водещата си позиция на българския пазар, благодарение на доверието на своите клиенти, българското общество и, разбира се, на енергията, креативността и ангажираността на служителите си, на които искрено благодарим. Всичко това е постигнато в предизвикателни времена, тъй като Групата стъпи в България през деветдесетте години и все още сме единствените, които присъстваме на българския пазар оттогава, а този факт сам по себе си е много показателен и подчертава нашата ангажираност с инвестициите ни в Пощенска банка. Ще останем отворени към пазарните възможности за по-нататъшен растеж в тази обещаваща икономика, ако и когато възникнат".

Снимка: Пощенска банка


Материалът е предоставен от Пощенска банка.