Сигурно и за вас управлението на личните и семейните финанси стана още по-голямо предизвикателно в днешните условия? За хората от всяка възраст е все по-важно да имаме сигурност за парите си, да следим разходите си, да пестим от различни такси. Това е възможно и за българските пенсионери, без значение от размера на месечния им доход, благодарение на Сметка За пенсия от Райфайзенбанк. Тя дава възможност за безплатно, удобно и лесно управление на парите. Ето как става това.

На практика е безплатно

Откриването на сметката и дебитната карта към нея е напълно безплатно. Месечна такса няма, ако по сметката се получава пенсия или друг регулярен месечен доход над 145 лв. С картата може да се тегли неограничено и без такса от банкоматите на Райфайзенбанк в цялата страна. Така че не е нужно да държите голяма сума пари в брой в себе си.

Процесът е много лесен

Откриването на Сметка За пенсия става само с лична карта, ако сте над 60 години или с Разпореждане за отпускане на пенсия от НОИ, ако сте под тази възраст. Ще бъдете обслужени с предимство в офисите на Райфайзенбанк, благодарение на инициативата "Жълт коридор за твоята пенсия", която стартира в началото на миналата година.

Не ходите до НОИ

Допълнително удобство е, че Райфайзенбанк може да уведоми НОИ вместо вас за откритата сметка и скоро след това ще получавате пенсията си по нея. Така само с едно посещение на офис на банката, ще сте извършили всички необходими административни стъпки, за да започнете да получавате и да харчите пенсията си по удобен, сигурен и модерен начин.

Удобно и лесно следите наличността и плащате онлайн

С откриването на Сметка За пенсия получавате безплатен достъп до онлайн и мобилното банкирането на Райфайзенбанк. Те са много лесни за използване, не се изискват никакви специални технически познания. Така ще може по всяко време да виждате колко сте похарчили, какво най-често сте пазарували, колко пари ви остават. Можете и да плащате онлайн битовите си сметки по всяко време. Освен това, веднага щом НОИ започне да превежда пенсията по сметката ви, всеки път ще получавате sms известие на телефона си без да заплащате такса за това. Кой не обича този сигнал за получен превод по сметката си?

Дава сигурност

Освен да спестява средства от такси, Сметка за пенсия дава допълнителна сигурност. Получаването на пенсията по сметка с дебитна карта прави чакането на опашка ненужно, а и предпазва от измами, свързани с носенето на пари в брой.

Всеки пенсионер може да се възползва от Сметка за пенсия - сигурен и безплатен достъп на възрастните хора до техните пари, без чакане на ред и с редица облекчения. Неслучайно през миналата година броят на новооткритите сметки за пенсия в Райфайзенбанк е нараснал с над 33%.

Източник: Райфайзенбанк

--------

Материалът е предоставен от Райфайзенбанк.