В Икономически университет - Варна официално беше открито споделено пространство Coworking Space за студентите, създадено с подкрепата на УниКредит Булбанк. То се намира на етаж Н - 4 в академичната сграда и в неговата уютна атмосфера младите хора ще имат възможност да се срещат, за да обменят идеи, да работят заедно в екип, да учат и да творят, развивайки талантите си.

Сред гостите на събитието бяха: Андреа Тониети - директор "Хора и култура" и член на Управилтелния съвет на УниКредит Булбанк, Борислав Генов - главен директор "Банкиране на дребно" и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Христо Рафаилов - регионален директор на УниКредит Булбанк за Варна, проф. д-р Евгени Станимиров - ректор на ИУ - Варна, академичното ръководство на ИУ - Варна, представители на Студентския съвет, преподаватели, служители, студенти.

Според традициите в университета символичната бяла лента беше прерязана от Христо Рафаилов и проф. Станимиров, а г-н Тониети написа своето послание към студентите в почетната книга на дарителите на ИУ - Варна: "Мисли и мечтай смело! Учи и работи упорито! И се наслаждавай на всеки ден от своето пътешествие!"

Снимка: УниКредит Булбанк

В изказването си Андреа Тониети акцентира на ангажираността на УниКредит Булбанк към развитието на образованието като създава възможности за растеж и по-добра среда в университетите.

Андреа Тониети получи от проф. Станимиров почетна грамота за дарител на Икономически университет - Варна. УниКредит Булбанк е стратегически партньор на висшето училище.

"Светът е различен. С лекота говорим за изкуствен интелект, дигитална трансформация, дълбоки иновации, мета-вселени, дигитални имунни системи и др. Безспорна необходимост е паралелно с висок изкуствен интелект да развиваме и висок естествен интелект. Една от предпоставките за това е общуването, споделянето, развиването на критичното мислене." - заяви в приветственото си слово ректорът проф. д-р Евгени Станимиров и подчерта: "Последните няколко месеца бяха особено ползотворни при работата ни с УниКредит Булбанк, в резултат на което днес прерязахме лентата на висок клас споделено пространство на територията на Икономически университет-Варна. Вярвам, че с това създаваме предпоставки за общуване и споделяне на идеи."

Снимка: УниКредит Булбанк


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.