Лятното издание е логично продължение на успешната финансова олимпиада, проведена в началото на годината и събрала стотици отбори от родители и ученици (16-19 г.) от цялата страна.

"Лятна финансиада" ще бъде с продължителност до септември 2019 г. и се състои от три игри, които отново ще предизвикат смесените отбори от родителите и ученици (16-19 г.) да решават тестове от по 20 въпроса на финансова тематика. Състезанията се провеждат изцяло онлайн след регистрация на платформата www.finansiada.bg, като този път бързината при решаването на теста няма да бъде критерий за класиране, а правилно отговарящите на всички въпроси отбори ще участват в томбола за награди. Първата игра вече тече и остават броени дни до нейния край на 31 май. Следващите състезания са от 10 юни до 19 юли, и от 29 юли до 5 септември.

От Банка ДСК споделят, че необходимостта от по-модерно и дигитално училищно образование в областта на финансите е една от главните причини тийнейджърите да започват самостоятелния си живот, несигурни дали ще успеят да контролират и разпределят средствата си правилно.

"Нашата цел е да помогнем на младите хора да получават повече знания за финансите и да умеят да управляват своите средства самостоятелно, още в семейната си среда. Затова Банка ДСК им предоставя възможността да научат нови неща за финансовия свят и в същото време да печелят интересни награди. След като видяхме безспорния успех на първото издание на инициативата, установихме, че е най-логично и правилно, тя да бъде продължена", заявява г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Припомняме, че първото издание на "Национална финансиада" се проведе под формата на тестове с въпроси за финансова грамотност и състезание на живо за определяне на победител. Победителите - 16-годишната Жанет Таблова и баща ѝ Стоян Таблов (отбор Da Vinci), спечелиха стипендия за образование на детето в размер на 3 000 лв. В надпреварата се включиха над 600 отбора, съставени от ученик и родител, а най-добрите 12 взеха участие във финалите на състезанието.