Традиционно за Коледа над 90% от коледните звезди, които Kaufland предлага на своите клиенти, са българско производство. Години наред сред основните приоритети на компанията е именно обогатяването на българския асортимент. Към момента над 80% от доставчиците и производителите, с които веригата работи, са български.

Един от дългогодишните партньори на Kaufland България в това начинание е семейната компания ЕТ "Бойчо Стоев - Разцвет Стоев". Разположена в гр. Стара Загора, фирмата вече 10 години си сътрудничи успешно с търговската верига, като осигурява широка гама от балконски и градински цветя за нейните магазини. Благодарение на богатия си, над 20-годишен опит и успешното си партньорство с Kaufland, производителят традиционно осигурява емблематични коледни звезди, които и тази Коледа веригата ще предлага.

Фирмата е създадена през 1989 г., като първоначално се занимава с производство на зеленчуци и рязан цвят. Долавяйки потенциала и тенденциите за по-голямо търсене на цветя, отгледани в саксия, през 2000 г. фирмата изцяло преминава към производство на саксийни и балконски цветя. Днес неин управител е Евгени Генов, който поема ръководството на семейния бизнес от своя баща.

"Годишното ни производство достига до 800 хиляди растения, от които 100 хиляди са коледни звезди. Освен най-емблематичното цвете за месец декември, отглеждаме още много широка гама цветя - различни видове мушкато, петуния, вербена, бегония, също така хризантема мултифлора и няколко вида стайни растения", споделя Евгени.

Като всеки производител, така и той среща редица предизвикателства през годините. Едно от най-големите според него е отглеждането и предлагането на качествени и красиви растения в името на доволните клиенти, които са сред водещите принципи в производството на фирмата. Те се гарантират както със сертификат Global G.A.P., така и с вложените дългогодишен опит и познания в отглеждането на цветя.

"Тайната на хубавата коледна звезда е преди всичко в правилната грижа. Нашите коледни звезди се отглеждат в условия, максимално близки до тези в тропическите ширини, от където идват те. За да осигурим красиви и здрави цветя, е нужно поддържането на температура между 16 и 22 градуса, умерена влага, без да се допуска изсъхване на почвата. Важно е да отбележим, че не използваме торове, когато коледната звезда е вече добре обагрена. Също така, помещенията ни са светли, но са конструирани така, че да не допускат пряка слънчева светлина - ключово условие за отглеждане на качествена и красива коледна звезда", разказва Евгени Генов.

Kaufland България е първата търговска верига, с която семейната фирмата започва работа. Към днешната дата 20% от цялата й продукция е предназначена за нейните магазини.

"Партньорството ни с Kaufland България ни гарантира най-вече сигурност. Чувстваме се спокойни в реализирането на продукцията, а работата с голям и надежден партньор ни дава предвидимост и по-добро планиране на асортимента и количествата", разказва Евгени Генов.

Успешното сътрудничество между ЕТ "Бойчо Стоев - Разцвет Стоев" и Kaufland България е поредният пример за устойчивото развитие, което веригата се стреми да подкрепя на базата на дългогодишни партньорства. Семейната компания за цветя е един от многобройните родни производители, с които компанията работи, за да предлага на клиентите си разнообразен и качествен асортимент на достъпни цени.


Материалът е част от съвместен рекламен проект на Dir.bg и Kaufland България.