Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да открие тази есен своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено. Тя се намира в квартал Горубляне и представлява разширение на настоящата сграда на компанията. За да пусне в експлоатация новото съоръжение, компанията планира да наеме над 80 оператори и техници преди нейното откриване. Новата сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis и значима стъпка в посока защита на интересите на клиентите от последиците от глобалния недостиг на чипове.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят 15 000 м² към настоящата площ от 7 500 м². Новата сграда е така проектирана, че да привлече български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

 

Съвременната концепция за интериорен дизайн предоставя отделни пространства за индивидуална работа, работа в екип, брейнсторминг сесии, неформални срещи, както и работни места на открито. Предвидено е и разширяване на лабораториите в настоящата сграда.

 

Преди официалното откриване на новата сграда, Melexis започва мащабна кампания за набиране на нови таланти. Компанията търси оператори и техници, които ще работят по различни проекти, сред които производството на чипове за редица международни пазари, включително и за автомобилния сектор. За да кандидатствате за отворените позиции, посетете www.melexis.com/sofia

"Вълнуваме се, че екипът ни се разраства! За всеки новоприсъединил се служител предварително изготвяме план за обучение, който се изпълнява през първите 6 месеца до 1 година в зависимост от позицията и предишния му опит. За нас е важно колегите ни да се чувстват уверени и спокойни на работното си място. Вярваме, че възможностите за личностно развитие, баланс между работа и личен живот, както и силната мениджърска подкрепа превръщат Melexis в привлекателен работодател.", споделя Виктор Трифонов, HR мениджър в Melexis България.

 

Компанията ще бъде домакин и на Кариерен ден на 28 септември, за да разкаже повече за позициите оператор и техник, за съоръженията и културата в компанията. Новите служители ще бъдат ангажирани в производството на чипове, за които в момента има силно търсене в глобален мащаб, като по този начин допринасят за технологичната еволюция в този сегмент. Продуктите на компанията са предназначени не само за автомобилната индустрия, но и за други сектори. За да се регистрирате за кариерния ден на Melexis в София, посетете https://bit.ly/2WrVCAX

 


Материалът е предоставен от Melexis.