Високи добиви и качество на продукцията може да постигнете само ако успешно опазите лозята от болести. Едни от най-вредоносните болести са брашнестата мана и черното гниене.

Кои са критичните фази за борба с брашнеста мана и черно гниене?

Брашнестата мана се развива по всички зелени части на лозовото растение. Първите симптоми се откриват още при появата на младите леторасти, по-късно се инфектират листата, ресите и гроздовете. При силно нападение зърната не нарастват нормално и се напукват. Критичните фази за борба с брашнеста мана са при 5-10 см летораст и от цъфтеж до прошарване на гроздовете. Изключително важно е да третирате превантивно със системни фунгициди още в началото на вегетацията, за да се унищожи зимуващият мицел.

снимка: BASF

През последните няколко години развитието на черно гниене в България също е често срещан проблем и сериозно компрометира добивите и качеството на гроздето. Най-чувствителни към черно гниене са 10-20 см леторасти и чепките - в периода от цъфтеж до грахово зърно.

Кое е новото решение за борба с брашнеста мана и черно гниене?

Ревиона® е най-новият фунгицид за трайни насаждения! Иновация, която осигурява по-добър контрол както на брашнеста мана и черно гниене в лозя! Ревиона® съдържа Ревизол® - Нова генерация триазол. Този триазол е по-ефективен, надежден и гъвкав, за приложение в лозя. Благодарение на активното вещество, Ревиона® притежава редица предимства, които водят до безкомпромисен контрол!

Какви са предимствата на Ревиона®?

С Ревиона® получавате:

  • По-добър контрол на брашнеста мана и черно гниене
  • Лечебно действие без аналог
  • СК формулация с мултифункционална аджувант система
  • Единственият фунгицид с гъвкави дози според размера на листната маса

Ревиона® едновременното опазва насажденията от брашнеста мана и от черно гниене, както предпазно, така и лечебно. Превантивните пръскания са ключови, за да се опазят лозята от болести. Понякога климатичната обстановка е променлива и лечебното действие на фунгицидите е много важно.

Кога третиранията са лечебни?

Лечебни третирания се извършват, когато има налична зараза, но тя все още е в скрита форма и няма видими симптоми. При наличие на видими симптоми патогена е завършил развитието си, повредил е засегнатите тъкани и започва нов цикъл на развитие. Ревиона® Ви осигурява лечебно действие без аналог, това е голямо предимство в критични периоди, когато имаме променливи условия, повече валежи и повече риск за реколтата. Свързването на Ревиона® с патогена става изключително бързо и това позволява бърз контрол дори и при вече стартирала зараза.

Какви са предимствата на формулацията на Ревиона®?

Ревиона® е в СК формулация с мултифункционална аджувант система, създадена специално за трайни насаждения за отличен и широкоспектърен контрол на икономически важни болести в лозя, череши, праскови, кайсии, ябълки и др. Ревиона® прониква изключително бързо и се разпределя в растенията за продължителна защита, дори при различни климатични условия (чести превалявания, ниски и високи температури и повишена УВ радиация.)

Кои фунгициди са регистрирани с новият метод за изчисление на дозите - LWA?

Ревиона® е единственият фунгицид, в България, регистриран с гъвкави дози според площта на зелената листна маса! Ревиона® е създадена, за да бъде използвана по този гъвкав начин.Тези гъвкави дози се изчисляват по метода LWA или т.нар Площ вертикална листна маса. LWA е по-прецизен начин за дозиране на продуктите за растителна защита във вертикално растящи култури.

Площта се изчислява чрез следните параметри: междуредово разстояние и височина на зелената листна маса без височината на стъблото. По този начин получавате правилната доза точно за вашето насаждение. Максимална защита с оптимална доза!

За да изчислите дозите на Ревиона® използвайте специално разработеният онлайн Ревиона® калкулатор: Тук!

Какви са практическите предимства на новият метод за изчисление на дозите?

Методът площ вертикална листна маса Ви осигурява: правилната доза в правилния момент! Оптимизира разхода Ви на декар, използвате толкова продукт, колкото Ви е необходимо точно за вашето насаждение.

Всички тези предимства имат много силно практическо значение! Защото те Ви помагат да се справите с предизвикателствата! Ревиона® е новото професионално решение! Използвайте го!

Брошура Ревиона

 

* съдържание на BASF