"Банките имат ключова роля за икономическото възстановяване по целия свят. Наградите на Global Finance отличават лидерите, които ще имат значителен принос за възстановяването на икономиките и начертаването на пътя напред ", каза Джоузеф Д. Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance. "Като имаме предвид безпрецедентните икономически условия, породени от глобалната пандемия, мога да кажа, че от цялата 28-годишна история на наградите - тези са с най-голяма стойност", допълва той.

"Наградата на Global Finance идва като признание, че неуморните усилия на всички колеги от УниКредит Булбанк си заслужават и са в правилната посока. През тази предизвикателна година ние останахме отворени за бизнес и продължихме да подкрепяме клиентите чрез различни механизми и индивидуални решения. За нас да сме доверен финансов партньор за нашите клиенти, който добавя стойност и обслужва с грижа, се превърна в най-важен приоритет. Продължаваме да имплементираме иновации, с помощта на които подобряваме вътрешните ни процеси и качеството на обслужване на клиентите ни. С присъждането на наградата "Най-добра банка в България" за пета поредна година експертното жури на Global Finance потвърждава, че УниКредит Булбанк е стабилен и устойчив партньор за своите клиенти. Наградата ни задължава да не спираме да се подобряваме и да сме всеки ден по-добри от предходния.", коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Целият подбор на класацията на Global Finance е направен от редакторите на изданието след задълбочени консултации с корпоративни финансови ръководители, банкери и банкови консултанти и анализатори в целия свят.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: ръст на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически отношения, развитие на нов бизнес и иновации в предлаганите продукти. Окончателният избор се допълва от становищата на анализатори на капиталовите пазари, кредитни рейтинги, оценките на банкови консултанти и други участници в банковата индустрия.


 

Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.