Започна традиционната акция по охрана на черешовите масиви в Кюстендилско. Целта е опазване на селскостопанската продукция и обезпечаване на сигурността. В полицейската операция, както обикновено участват и служители на дирекциите "Жандармерия" и "Гранична полиция", отбеляза БНТ.

Интензивните валежи от последните седмици оказаха влияние и върху продукцията в кюстендилското село Драговищица. Полицейската операция по опазване на черешите се извършва от 2009 година насам.

"Тази година операцията започна от 12 юни и ще продължи до приключване на необходимостта. По възловите направления ще бъдат изградени КПП-та. Ще има и автопатрули, които ще извършват обходи при по-големите и по-малките черешови масиви. Ще има засилено полицейско присъствие както около овощните градини, така и около пунктовете за изкупуване на реколтата и пунктовете за наемане на работна ръка", заяви гл. инсп. Даниел Мазнев - началник сектор "Охрана, обществен ред и териториална полиция" - ОД на МВР-Кюстендил, цитиран от националната телевизия.

Опитът от последните години дава резултат и не са допуснати сериозни нарушения и престъпления, каза гл. инсп Мазнев.