Слухове за интерес на известния инвеститор Джордж Сорос са на път да преобърнат пазара на криптовалутите в света. Ако слуховете се потвърдят, а няма дим без огън, то това ще означава промяна в предишни възгледи на милиардера-ветеран спрямо биткойните и криптовалутите.

Нека припомним, че само преди месец той определи тези финансови инструменти като „ балон“ и „оръдие за диктатори“. 87-годишният Сорос така и не се уморява да изненадва финансовия свят с решенията си. Дали това е негово поредно изненадващо решение? Като имаме предвид, че традиционните големи риби в инвестиционния бизнес като Уорън Бъфет са скептични към криптовалутите по обясними причини, такъв завой би бил най-малкото изненадващ за Сорос.

Инвестиционният фонд на милиардера Soros Fund Management има капитал в размер на 26 милиарда долара, вложени в различни активи. Според някои данни, хора от управата на фонда вече са получили лиценз за търговия с биткойни. Ако Джордж Сорос излезе сега на пазара на криптовалути, това ще е точно в неговия стил-да започне да купува, когато пазарът е колеблив и с тенденция към поевтиняване.

Нека припомним, че в сравнение с декемврийските котировки, биткойнът поевтиня три пъти. Последният път, когато Сорос коментира криптовалутите, пазарът рухна с 41%. Ако сега той влезе в играта, това ще е сериозен сигнал за сектора в краткосрочен план.А някои от анализаторите прогнозираха ,че подобна крачка може да доведе стойността на биткойна до 100 000 долара за брой. Дали това ще се случи или не, предстои да видим. Но рискови инвеститори от цял свят вече тръпнат в очакване, твърдят запознати с игрите на криптоборсите. Очакваната финансова буря може да направи уловилите вятъра много богати, но също така да отнеме и парите на непредпазливите.