Американската компания за морски превози и управление на веригата за доставки "Юнайтед парсъл сървис" (United Parcel Service - UPS) - най-голямата в света в този бизнес, ще започне своето търсене на сезонни работници от петък, 4 ноември, като наеме най-малко 60 000 нови временно наети служители, в рамките на един уикенд, съобщи ДПА.

Компанията трябва да разшири персонала си с най-малко 100 000 души, които да й помагат с предстоящия натоварен празничен сезон.

"Юнайтед парсъл сървис" ще проведе повече от 450 лични срещи и виртуални събития за наемане на служители в САЩ, търсейки нови шофьори, складови работници и обслужващ персонал.

Близо 80 на сто от отворените сезонни позиции не изискват провеждане на интервю, казаха от компанията, като посочиха, че през миналата година близо 35 000 от временно наетите служители са преминали на постоянна заетост след новогодишните празници.

Шофьор на компанията за доставки, работещ на пълен работен ден, получава средно възнаграждение от 95 000 долара на година, както и допълнителни 50 000 долара под формата на допълнителни здравноосигурителни услуги и пенсионно осигуряване.