На 7 декември в Регионална Ангеция по заетостта в гр. Хасково на специална церемония и с онлайн връзка лично с Министъра на труда и социалната политика г-н Гълъб Донев ТЕЦ Марица 3 Димитровград получи специален приз за "Работодател на годината". Почетният плакет бе придружен с грамота и се връчва традиционно съвместно от Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта на дружества с особени заслуги през годината.

ТЕЦ Марица 3 Димитровград получи призът "Работодател на годината" в категорията "Работодател със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар". ТЕЦ Марица 3 Димитровград е отличен за най-добриятработодател за 2021 година в областите Стара Загора, Хасково и Кърджали.

"Не съм очаквал, че ще получим подобно признание! Изключително приятно изненадан съм!" бяха първите думи на изпълнителния директор Илиан Павлов.

По време на церемонията стана ясно, че ТЕЦ Марица 3 Димитровград е дружеството, наело най-много служители чрез Бюрото по труда през годината не само в районите Стара Загора, Хасково и Димитровград.

ТЕЦ Марица 3 Димитровград е дружеството, наело най-много служители през годината в цялата страна!

Изпълнителният директор на ТЕЦ Марица 3 Димитровград Илиан Павлов обясни, че поради тежката икономическа обстановка в средата на 2020 година се е наложило да преустановят временно работа, но през тази година са намерили правилната формула да подновят производствената си дейност и са наели много нови служители.

"През пролетта наехме на работа над 170 души и продължихме нормалната производствена дейност на ТЕЦ Марица 3 Димитровград. В момента дружеството осигурява поминъка на малко над 200 жители на гр. Димитровград и околностите. Много съм щастлив, че заедно с екипа, успяхме да осигурим работните места на толкова много хора. За съжаление, масово българите се насочват към големите градове и най-вече към София. Аз самият съм столичанин и едва от 4 години съм част от екипа на ТЕЦ Марица 3 Димитровград. Въпреки това се радвам, че имам възможност да работя за развитието на едно емблематично българско предприятие и именно чрез неговото развитие да задържим повече хора в родния им град, а не да мислят за София, или още по-лошо - за чужбина." каза Илиан Павлов.