Германската компания Siemens ще изгражда цялостна зарядна инфраструктура в Русия и е готова да достави в страната както зарядни станции, така и други необходими за целта компоненти. Това обяви пред ТАСС ръководителят на Siemens за Русия Александър Либеров.

"Ние притежаваме всички технологии за производството и изграждането на зарядна инфраструктура за електротранспорта, но засега това не е особено рентабилно икономически заради обема на пазара. Към днешна дата имаме готовност да внесем в Русия необходимото оборудване от Германия, но в бъдеще е възможно да започнем и производство в нашия завод в Дубна", каза Либеров.

Той допълни, че споменатото зарядно оборудване работи на прав ток, което го прави подходящо за инсталиране както по шосетата, така и в търговските центрове, обществените паркинги и др. Освен това, по думите на Либеров, за зарядните станции за електромобили трябва да се използва зелена енергия. Поради тази причина в компанията гледат сериозно на проектите за обезпечаването на зарядната инфраструктура с ток от соларни панели.

3e-news.net