Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) обяви, че съкращава дейността си в Германия заради стачката на пилоти и кабинен персонал в германското подразделение на компанията, предаде ТАСС.

Германският профсъюз Ферди (Verdi) уточни, че авиокомпанията е уведомила тази сутрин всички свои служители за решението си.

Компанията изцяло ще съкрати дейността си на летището в Бремен до 5 ноември. Ще намали също така от 5 на 3 полетите, осъществявани от летище Веце.

В Бремен за Райънеър работят 90 души. Компанията, по данни на профсъюза, е обосновала съкращенията със стачните действия.

Призоваваме Райънеър незабавно да се откаже от това решение, посочва в изявление Ферди. Според синдиката това е отмъщение в отговор на стачката на служителите, които се борят за законните си права.

На 28 септември Райънеър бе принуден да отмени над 130 полета от и за Германия заради 24-часовата стачка на пилотите, стюардите и стюардесите си. По данни на синдикатите досега от ръководството на авиокомпанията не е постъпило достойно предложение въпреки няколкото кръга преговори.