Бившият шеф на автомобилния алианс Рено-Нисан-Мицубиши Карлос Гон е получил възнаграждение от 7 млн.евро без знанието на другите ръководители на обединението чрез съвместно дружество на две от компаниите в Холандия. Това съобщи френският в. "Ле-з-еко", цитиран от "Ройтерс". 

Нисан и Мицубиши през юни 2017 г. създадоха съвместното предприятие Нисан Мицубиши Бе Ве (Nissan Mitsubishi BV) в Холандия, за да плащат бонуси на персонала и мениджърите на двата автомобилостроителя. 

Първоначално не се е предполагало топ мениджърите да получават бонуси от подразделението, но през февруари 2018 година, без знанието на другите директори, Гон е бил нает като служител на холандската компания, което е дало възможност да получава плащания.

"Ройтерс" съобщи миналата седмица, че Муна Сепехри, една от високопоставените служителки на Рено и приближена на Карлос Гон, е получила извънредна заплата от 500 000 евро чрез холандския холдинг Рено-Нисан Бе Ве (Renault-Nissan BV). Нищо не сочи, че плащанията са незаконни, но те са показателни за управленски проблеми и евентуален конфликт на интереси