Васил Тренев е избран за изпълнителен директор на Софийска вода, част от Веолия. Той поема поста от г-н Арно Валто де Мулиак.

"Ще продължим да утвърждаваме "Софийска вода" като най-добрия и модерен ВиК оператор в България. Най-важно за нас остава поддържането на безкомпромисно качество на водата, на отлични и професионални услуги и разбира се, запазването на доверието на нашите клиенти. Ще внедряваме още успешни и иновативни практики на Веолия, а екипът ни е мотивиран да работи все така всеотдайно в името на потребителите", коментира г-н Васил Тренев, новият изпълнителен директор на Софийска вода.

Преди да поеме ръководството на Софийска вода, г-н Тренев е заемал позицията заместник-изпълнителен директор на компанията в продължение на година и половина. Той има богат професионален опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации. Заемал е различни длъжности в Общинска банка, ОББ, Насърчителна банка - София и др. Завършил е Техническия университет в София и Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Г-н Арно Валто, досегашен изпълнителен директор на Софийска вода, остава заместник изпълнителен директор на Веолия за България до 16 юли 2018 г. След това той ще се присъедини към Veolia Water Technologies като Директор "Общинско проектиране и строителни дейности" за Франция, Белгия и Швеция. Veolia Water Technologies е дъщерно дружество на Veolia, специализирано в решения за пречистване на вода и осигуряващо пълната гама от услуги, необходими за проектиране, изграждане, поддръжка и обновяване на съоръжения за пречистване на води и отпадъчни води за промишлени клиенти и публични органи.

Стратегическото управление на Софийска вода се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите, Веолия Вода и Столична община - Фредерик Фарош, Франсоа Деберг, Васил Тренев, Мариана Итева, Владимир Стратиев, Милена Ценова, Бисер Дамяновски.