От няколко месеца вниманието на предприемачите в Европа е насочено към едно ново име в света на електронната търговия. Нидерландската платформа NEXT BASKET е във финалния процес на разработката си, а през 2023 година ще можем да видим и първите онлайн магазини в нея.

Междувременно, заявките на NEXT BASKET са за софтуерна архитектура и професионална екосистема, които надскачат и най-големите пазарни конкуренти. По последна информация, платформата стартира с набор от 340 технически функционалности, 90 готови интеграции с външни приложения и 112 платени и безплатни услуги за своите партньори.

Какво всъщност означават тези цифри и какво можем да очакваме от смелия европейски стартъп? Резюмираме информацията в следващите редове.

Функционалностите или какво може NEXT BASKET

За незапознатите с терминологията поясняваме, че функционалностите представляват техническите възможности, вградени в платформата. Те са набор от софтуерни решения за разширяване приложението, ефективността и резултатността на магазина в съответствие с нуждите на бизнеса.

В списъка от 340 различни функционалности на NEXT BASKET откриваме както широко популярни решения, така и такива, които се предлагат за първи път в света. Наред с популярните модули за автоматизирани съобщения, анализ на трафика, сравнение на продукти и бърза поръчка, например, платформата предлага и няколко по-сложни функции. Сред тях са:

  • Вградена ERP система за мониторинг и менажиране на ресурси;
  • Складов фулфилмънт софтуер за бърза обработка на пратки;
  • Многоскладов режим с общо табло за анализ на складови наличности;
  • Решения за омниканална търговия и директна връзка между физически и онлайн магазин;
  • Автоматичен превод на сайта на различни езици;
  • Вградени добри практики за техническа SEO оптимизация и др.

Дългият списък с функционалности се разпределя в различни варианти за сътрудничество. Така всеки търговец или предприемач може да използва точно това, което му е необходимо, без да плаща за нищо излишно.

Интеграциите или какви инструменти може да използва платформата

Санитарният минимум от софтуерни интеграции за един успешен онлайн магазин включва разплащателни методи, опции за доставка, връзка със складова система и поне няколко различни маркетингови инструмента. Всички тези интеграции отнемат време, усилия и финансови ресурси, които могат да забавят и оскъпят работата на интернет магазина.

Бъдещите партньори на NEXT BASKET ще могат да получат тези интеграции наготово, като се възползват от опции далеч над санитарния минимум. Платформата предлага 90 различни готови за активиране интеграции, включително с модули за пазаруване на изплащане, външни маркетплейс платформи, чатботове и приложения за увеличаване на продажбите.

Търсеният резултат е по-бърз, по-евтин и по-сигурен онлайн растеж с по-малка първоначална инвестиция.

Услугите или какво предлага екипът на NEXT BASKET

Всички тези 340 функционалности и 90 интеграции биха могли да се окажат напълно безполезни, ако не се използват правилно, умно и по предназначение. Нещо повече - бизнесът ви би могъл на срещне спънки далеч отвъд техническото изпълнение, ако нямате експертните познания в полето на онлайн търговията.

NEXT BASKET помага на предприемачи без опит и човешки ресурс да избегнат всички често допускани грешки в търговското си развитие. Това се случва с 112 различни платени и безплатни професионални услуги, предлагани от екипа на компанията. В това число влизат както уеб дизайн, продуктова фотография и копирайтинг, така и маркетинг, обслужване на клиенти, управление на поръчки и складово съхранение. Към това можете да добавите счетоводно обслужване и допълнителни бизнес консултации - без нужда от подизпълнители и без скъпоструващи експерименти.

Най-иновативният вариант за сътрудничество с NEXT BASKET представлява именно 360-градусово обслужване на бизнеса. При него от партньора се изисква единствено да предостави продуктите си на склад и да остави всичко останало в ръцете на професионалистите.


Материалът е  предоставен от партньор на медията.