Българската компания NEXT BASKET спечели наградата "Компания на годината" в категория "Start-up на годината". Организираната от списание и клуб Business Lady инициатива се проведе за девети пореден път на 31.05.2023 г. и отличи най-успешните управленски модели и ефективни бизнес практики в страната.

Признанието е категоричен атестат за резултатите, постигнати от NEXT BASKET и за непрекъснатия растеж, който иновативният бизнес модел демонстрира. В техния случай това е много повече от просто идея - става въпрос за реално променяща индустрията визия и стратегия.

"Изключително щастливи сме да бъдем удостоени с това престижно признание", каза маг. инж. Евгени Йорданов, Главен изпълнителен директор в NEXT BASKET. "Наградата е отражение на вярата и подкрепата на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, както и на отдадеността и неуморните усилия на целия ни екип, с който искаме да допринесем за революционизирането на електронната търговия не само в България, но и в световен мащаб".

Снимка: Next Basket

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 60 служители. Официалният старт на продажбите се очаква през юли 2023 г.

Наградите "Компания на годината" се връчват за изключителен принос на бизнеси и мениджъри в различни категории. Тяхната цел е да се даде гласност на успешните управленски модели и ефективните бизнес практики, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост и се подкрепи Start up общността в страната. Наградите се връчват за заслуги, свързани с богат професионален опит, прилагане на иновативен и успешен мениджмънт, адаптиране на добри практики, успешно развитие на човешкия капитал, конкурентоспособност и иновации, позитивен обществен имидж и други.