Американската фармацевтичната компания "Модерна" (Moderna) ще открие център за споделени услуги и търговски офис в Манила през септември тази година, съобщи нейният изпълнителен директор, цитиран от Филипинската новинарска агенция (ФНА) и БТА.

По време на виртуален брифинг старши вицепрезидентът и генерален мениджър на "Модерна" Патрик Бергстет каза, че фирмата действа бързо, за да изпълни инвестиционните си ангажименти към Филипините.

В началото на този месец филипинският президент Фердинанд Маркос-младши се срещна с ръководството на "Модерна" в САЩ.

"Планираме това съоръжение да бъде пуснато в експлоатация преди края на третото тримесечие, тоест до септември 2023 г. Това ще бъде съоръжение, в което ще работят филипинци", каза Бергщедт. Той отказа да разкрие каква е инвестицията във Филипините, но спомена, че през първия етап от инвестиционните проекти ще бъдат наети 40-50 филипинци.

Ръководителят на центъра за корпоративни решения на компанията в Полша Лукаш Велоховски отбеляза, че центърът за споделени услуги в Манила ще бъде третият за бизнес решения. Компанията разполага с такива хъбове в Полша и Грузия.

Велоховски заяви, че офисът в Полша е насочен към пазарите в Европа и Близкия изток, докато офисът в Грузия се занимава с американския пазар.

"Изборът на Филипините като наше местоположение в Азиатско-тихоокеанския регион е наистина много важно решение за "Модерна". Нашата визия е наистина да пригодим нашите основни операции към структурата на хъба, така че да сме ефикасни и едновременно с това бързи и приспособими", добави той.