На 10 юни новото културно сърце на Пловдив, а именно Пловдив Стейдж Парк, ще грее с финалистите от тазгодишното издание на "Учебна компания" и "Стартъп" на годината.

Наближава финалът на най-мащабното събитие в сферата на иновативното и модерно образование, част от портфолиото на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).

"Изгряващи звезди" 2023 обединява смелите, предприемчиви и дейни младежи, които усърдно са разработвали своите устойчиви бизнес идеи и решения през изминалата учебна година.

Тази година програмата на събитието включва широк спектър от активности, които допринасят за празничната атмосфера на деня.

Събитието стартира в 09:30, когато младежите ще представят своите продукти/услуги от три ключови категории, разработени по време на програмата "Учебна компания", пред експертно жури, съставено от представители на бизнеса и медиите.

Снимка: Rising Stars

След като представят учебните си компании, участниците ще покажат какво са постигнали на практика в обособените търговски щандове, както и ще демонстрират изградените умения за промотиране на продукт, разговори с потенциални клиенти, работа в екип.

От своя страна, посетителите ще имат възможност да се докоснат до завършените продукти, да разговарят с младите предприемачи и най-вече - да намерят вдъхновение в идеите на бъдещето.

Търговското изложение започва в 13:30 и ще продължи до 16:00 часа.

Креативните подходи, с които работят младежите са много съществена част от учебните компании. Някои от тях се фокусират върху проблеми "невидими" на ежедневна база за много от нас. Други наблягат на еко-съобразни решения и изготвят продукти, които работят заедно с природата, а не срещу нея. Част от тях прилагат решения на проблеми, които засягат качеството на определена сфера и по този начин оптимизират процесите на един бизнес модел. Има и такива, които подхождат и с грижа към самите нас.

Но това, което всички участници споделят и демонстрират е вярата, че идеите нямат ограничения!

Разгледайте кои учебни компании ще бъдат с нас на 10 юни.

Категориите за продукти/услуги в "Учебна компания" тази година са:

  • Ø Социално предприемачество
  • Ø Високотехнологично предприемачество
  • Ø Зелено предприемачество и кръгова икономика
  • Ø Награда на BNP Paribas за младежко състезание

Награждаващата церемония стартира в 16:00, когато ще разберем коя българска учебна компания ще ни представи на европейските финали в Истанбул това лято.

И тъй като събитието е своеобразен празник на младите таланти, по време на награждаването ще се насладим на авторска музика на живо с участието на Христина Йосифова (HRISI). Самата Хриси е била участник в Учебна компания, а амбициите и предприемчивият и подход да стартира своя музикална кариера са истинско доказателство за ценните качества, които се изграждат у нашите младежи.

Щастливи сме да споделим, че сред членовете на журито, връчващо наградите на "Учебна компания" 2023, ще присъстват: Нели Търкаланова (Виваком); Христо Андонов (Кауфланд България); Найден Рашков (Уницеф България); Емил Неделчев (МетЛайф България); Геновева Бакърджиева (Економи.БГ); Росица Костадинова (Dir.bg), както и представители на Джуниър Ачийвмънт България.

Сред поканените гости са областни управители и представители от бизнеса.

Благодарим за подкрепата на партньорите ни от Виваком, Кауфланд България, Метлайф България, СИТИ Фаундейшън, Уницеф, Пловдив Стейдж Парк, Dir.bg и Економи.БГ.

Запазете датата: 10 юни, Пловдив Стейдж Парк, гр. Пловдив

Събитието е с отворен достъп и всички посетители са добре дошли!