Две турски компании, които продават стоки на Русия, са били включени в списъкa със санкции на Обединеното кралство, съобщава турският в. "Айдънлък", цитиран от БТА.

Позовавайки се на Би Би Си, вестникът посочва, че според съобщение на британското външно министерство сред санкционираните компании попадат и базираните в Турция Търкик Юниън (Turkik Union) и Азу Интернешънъл (Azu International).

"Айдънлък" се е свързал с представители на Търкик Юниън, които са казали, че решението на британските власти е довело до ситуация, при която трансакциите на компанията в турски банки са били ограничени, като това, по думите им, важи дори за вътрешните трансакции на дружеството.

"Това е ситуация, която ни принуждава да закрием сметки и да прекратим търговската си дейност. Нашите служители и дори сметките на дружествата, с които работим, са ограничени. Турция не е страна по санкциите. Спазването на тези санкции е в разрез с турското законодателство и суверенитета на Република Турция. Ще заведем съдебен иск", казват служители, цитирани от "Айдънлък".