Кампанията е посветена на Коледа и се осъществява под мотото "Ние сме с теб!". Целта е да бъдат събрани средства за управлявания от БЧК: "Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства".

Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи по пътищата на България, като много от тях остават сираци. По данни на Министерството на вътрешните работи през 2021 година при инциденти по пътищата на България са ранени 968 деца. Повечето от тях се нуждаят от продължително възстановяване и специализирани грижи, което често е непосилно за техните родители или настойници. Тези деца получават помощ два пъти в годината от фонда, но тя се оказва крайно недостатъчна. В същото време, всяка година големите български компании харчат стотици левове за рекламни материали, които изпращат в знак на уважение и с поздрав за Коледа на своите партньори. За втора поредна година българската петролна компания INSA OIL ще вложи тези средства в благотворителна кампания и приканва своите партньори и всички, които искат да се присъединят да направят дарение в Националния фонд.

Миналата година INSA OIL изцяло обнови дом за деца в неравностойно положение в с. Зелениково, като дари средствата от рекламната си коледна кампания и продължава да подкрепя дома и децата. Допълнително в рамките на съвместната инициатива с Българския червен кръст тази година INSA OIL ще дари 100 000 лева и за Националния дарителски фонд за подкрепа на деца пострадали от ПТП. Българската петролна компания INSA OIL и Българският червен кръст призовават всички фирми, които имат желание да участват в благотворителната инициатива. Номера на сметката на фонда е:

Национален дарителски фонд на Българския червен кръст за подпомагане на деца пострадали при ПТП

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк

Имената на всички дарители ще бъдат публикувани на интернет страницата на INSA OIL и Български червен кръст по реда на постъпване на даренията.


Материалът е предоставен от INSA OIL.