Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили "Тесла" (Tesla) Илон Мъск е продал още акции на компанията, на стойност от 3,6 милиарда долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според документи, подадени в Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск е продал от началото на седмицата 22 милиона акции на "Тесла".

През текущата година най-богатият човек на света се е разделил с ценни книжа на автомобилостроителната компания за близо 40 милиарда долара, с което предизвика опасения сред инвеститори, тъй като стойността на акциите на "Тесла" се понижи до най-ниското си равнище за последните 2 години.

Не е ясно дали продажбата на акции от страна на Мъск е свързана с придобиването на компанията, която управлява социалната мрежа "Туитър" (Twitter), но това подразни инвеститори, които са разочаровани, тъй като общото усещане, е че милиардерът пренасочва вниманието и ресурсите си от производителя на електромобили към онлайн платформата, отбелязва Ройтерс.

Предприемачът вече притежава 13,4 процента от "Тесла" при 17 процента преди година, по данни на компанията за анализи "Рефинитив" (Refinitiv).