Вицепрезидентът на корпорация Boeing, който отговаря за продажбите на пътнически самолети Джон Хамилтън е освободен от мениджърския екип и му е възложено да се занимава само с "решението на техническите проблеми", свързани с модела 737Max8. Това съобщи "Ройтерс", като се позова на официално писмо от корпорацията.

Назначен е нов вицепрезидент по инженерни разработки - Лин Хопер, която досега бе шеф на компания от групата на Boeing. Обяснението за кадровите размествания е с промяна на приоритетите и привличане на нови ресурси към проучване на проблемите около модела 737Max8.

Както е известно, след две катастрофи на самолети от този тип, бяха забранени полетите с него, а освен това тече и разследване за причините, довели до двете катастрофи. Вчера от корпорацията се обърнаха към света с обещанието да направи самолетите от модела 737Max8 безопасни и посочиха ,че активно участват в разследването на причините за катастрофата в Етиопия. Очаква се скоро да бъде пуснат и нов вариант на програмното обезпечение на самолетите.