Студентските ни години са време, в което освен забавленията с колеги е нужно да помислим сериозно и за нашето предстоящо кариерно развитие. Добре е да си отговорим на няколко важни въпроса:

- Коя е професионалната сфера, в която желаем да се развием и да работим с удоволствие?

- Коя е компанията, в която бихме показали и реализирали своите умения?

- Как всичко това да се случи най-бързо, лесно и приятно?

Отговорите на първите два въпроса са единствено и само приоритет на вашето лично решение, а за третия ние можем да ви помогнем. Достатъчно е да влезете на https://www.idealcandidate.bg/ и да регистрирате своя профил в новата платформа на Дир.бг за търсене и предлагане на стажове "Идеалният кандидат".

Трябва ли да приготвим автобиография и мотивационно писмо?

Не, подходът ни е различен. Заменихме ги със специално разработен въпросник и видео визитка. Отговорите на 22 въпроса дават необходимата на компаниите информация за вашите очаквания за провеждане на стаж, мирогледът ви и всичко онова, което би ви представило по най-добрия начин. Това помага в избора и желанието им да ви поканят на интервю и да се запознаят с вас.

Въпросите са развити със специалното участие на отделите "Човешки ресурси" на няколко големи и водещи в своите индустрии компании. Така нареченият от нас "Лексикон" е достатъчно условие за кандидатстване на избрани от вас обяви. Видео визитката представлява видео селфи, в рамките на което за около 60 секунди, можете да запишете кратко обръщение към компаниите и да спечелите допълнително тяхното внимание и да им подскажете, че именно вие сте техният човек. Видео визитката не е задължително условие, но носи предимство на всеки един от вас.

Можете да регистрирате своя профил, дори да не виждате в момента подходяща за вас обява, но ще сте един от първите, които директно да подадат своята кандидатура, когато добавим допълнителни позиции, които отговарят на вашето желание за развитие.

Направете първите стъпки в своята кариера, може би вие сте "Идеалният кандидат".