WorkTalent.com е новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

В поредната ни анкета за предизвикателствата на работното ни място ви попитахме:

Вземате ли решение за кариерното си развитие, стъпвайки на ясна астрологична прогноза от професионалист?

  • 50% от хората никога не са ползвали подобна услуга и нямат представа, че съществува
  • 35% споделят, че се интересуват от темата и спорадично взимат решение за кариерното си развитие, на базата на личната си астрологична прогноза
  • 12% приемат идеята за много интересна и биха искали да разберат повече как се случва целият процес
  • 3% не взимат кариерно решение, без да са се допитали до астролог

За да коментираме резултатите от анкетата, екипът на WorkTalent се обърна за експертно мнение към професионалния бизнес астролог Мира Кунева и зададе няколко въпроса, с които да развием темата:

Г-жо Кунева, нека първо да внесем малко яснота за аудиторията ни. Какво означава един човек да си направи астрологична карта? Какви данни са необходими, за да говорим за пределна точност на тълкуването?

На основата на неговата дата, година и час на раждане, с точност +-15 минути се прави персонална астрологична карта, като колко по-точен е часа, толкова по-конкретна е и прогнозата. Според статистика на американски астролози, една добре направена астрологична карта може да зададе около 75% ориентация какво се случва с кариерното развитие на определен човек.

До каква степен една астрологична прогноза може да ни ориентира какви решения да вземем, конкретно за кариерното ни развитие? Какво казвате на хората, които идват при Вас и поставят подобни въпроси?

Персоналната астрологична карта дава възможност да се дефинират определени тенденции в кариерното развитие на човек към момента и настоящата му работа, както и какво го очаква в близко и по-далечно време. Има ситуации, в които развитието ни може да тръгне нагоре, надолу или да е в застой. Има и такива, в които промяната е наложителна, дори задължителна. В други случаи ни подсказва, че трябва да сме търпеливи, да не бързаме и да изчакаме по-добри времена, опитвайки се да подобрим сами настоящата си ситуация на работното ни място. Най-общо казано, една добре направена астрологична карта, може да ни покаже кога да вървим напред и да търсим възможностите си, кога задължително трябва да хвърлим усилия, за да успеем. Определят се и възможности, които ни дават шанс да започнем нещо съвсем ново, включително и нова работа в съвсем различен бранш. И както споделих по-горе, някои моменти ни показват, че напредъкът не е възможен в обозрим период от време и е по-добре да укрепваме настоящото си положение. Има и моменти, в които ситуацията ни показва, че е време и добър период да учим нещо ново, да продължим образованието си и да добавим умения към нещо. Астрологичната ни карта дава времева рамка на възможности, а решението дали да се съобразим с нея е изцяло наше. Много е важно да се разбере, че е възможно да имаме абсолютно точна прогноза дали настоящият или друг близък момент ще ни позволи да направим каквато и да е била промяна, за да не хабим излишни усилия, ако се окаже, че периодът не е подходящ. В друга ситуация, в която се чудим дали е подходящият момент за действие, ако се окаже че е, астрологията може да ни насърчи да действаме смело и без колебание.

Г-жо Кунева, преди да коментираме отговорите в нашата анкета, нека продължим с общите Ви впечатления. Можете ли да опишете какъв тип са хората, които истински се интересуват от астрологичната си карта, за да вземат решения, свързани с тяхното кариерно развитие?

В последните 10 години все повече хора се интересуват от астрологичната си карта. Това са предимно хора в активна трудоспособна възраст или хора със собствен бизнес. По-младите хора пък се вълнуват от теми, които касаят какво е подходящото за тях образование, къде да се случи.

Според нашата анкета, около 35% от хората се вълнуват от темата, но спорадично. Други 3% от гласувалите пък не взимат решение без да се съобразят със звездната си карта. Това означава, че всеки трети следи темата с интерес и съобразява решенията си с нейното влияние. Превръща ли това астрологията във все по-модерен тренд за осмисляне на кариерното ни настояще и бъдеще или виждате някакво отстъпление?

Както вече споделих в предния отговор, все повече хора се интересуват от темата. Астрологията е в сериозен възход и ще продължи да се развива и става все по-модерен и възходящ тренд. Хората се интересуват все повече от астрологията като цяло, чрез нея те искат да открият смисъла на цялото си съществуване и тя им е полезна абсолютно за всичко случващо им се в живота. Астрологията ни дава възможност да разберем повече за подходящи тенденции и произхождащи ситуации. Не е необходимо да се съобразяваме на всяка крачка с астрологията, тя ни дава информация, която е безценна и напътстваща. Определени тенденции важат за по-дълги периоди и знаейки какво ни очаква, ще можем по-правилно да прецизираме следващи наши стъпки.

Какво бихте казала на 50% от анкетираните, които никога досега не са ползвали астрологията за съветник за бъдещите им действия на професионалното поле?

Хороскопът е матрица, която дефинира терена на времето и всички предстоящи възможности. Като цяло не подкрепям хората, които не правят никакви усилия и не искат да се опитат да си помогнат и да разберат какво, кога и къде е възможно да се случи, при дадени техни усилия и взети решения. Но, ако не усещате нужда да търсите съветите на астролог, просто не го правете. Има и хора, които подхождат с огромно недоверие, но след първата ни среща, виждат смисъл и започват да се интересуват още повече, когато желанието им и интереса им да се информират, измести първоначалния скептицизъм.

Можем ли да завършим с Вашата цялостна прогноза за 2024-а? Какво очаква нашите сънародници? Споделете важни и любопитни акценти.

2024-а ще е година на изключително големи промени за целия свят. До 2043 година в света ще настъпи нова епоха на иновации и още по-сериозно развитие на технологиите. Дори до 2030 година ще видим все повече чудеса, които досега са изглеждали нереално в нашите очи. В края на май 2024-а година започва тенденция, която касае нашето образование, изследванията и науката. Много хора трябва да започнат да мислят от началото на този период как да надградят своето образование, дори да се преквалифицират.

Конкретно за 2024-а година в България очаквам в началото и още много борби, конфликти и неразбирателство в много сфери и посоки, както и между различните групи в обществото. От 2024-а до 2026-а година предстои много интересен период на промени в манталитета и нагласите на народа ни. Отначало ще започне с много съпротива и много негативни проявления, но до 2026-а година нагласите на хората наистина много ще се променят и към образованието и към културата и към възможностите за кариера, въобще други ценности ще дойдат на мястото на сегашните.

От началото на годината до месец април има сериозна опасност от разрастване на военни конфликти, но прескочим ли този период, особено след края на месец април, икономически светът ще започне да се подрежда. Ще има икономически браншове, които до края на 2029-а година тотално ще изчезнат, но и ще се появят много нови сфери на занимание, много нови професии.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com