Преди една година Кристиян Начев кандидатства за стаж в Лидл България. Одобряват го и в рамките на 2 месеца разработва проект за оптимизиране на складовата планограма. Защитава го пред ръководството на компанията и веднага след това - остава на работа в Lidl. Така започва неговата история.

Днес той е част от екипа в логистичния център на веригата и един от добрите примери как стажът в Lidl може да се превърне в обещаваща кариера. Знае, че трябва да извърви своя път, затова е готов да мине през всички отдели, за да опознае процесите и да разбере как функционира всяко едно звено. В момента е в "Прием стока" - отговаря за приемането на стоката и организацията на камионите, които всеки ден я доставят.

Работата го учи да бъде много по-организиран и когато има нова задача, да не я отлага във времето, а да я свърши възможно най-бързо. Учи се и да балансира между работата и ученето -последна година е в Техническия универститет, специалност "Инженерна логистика". Така ефектът е още по-голям, защото наученото в университета веднага прилага в работата. Обогатява го и с много нови знания, които ежедневно трупа - учи се от най-добрите, вижда как световните стандарти се случват на практика и най-важното - заобиколен е от колеги, които го подкрепят и вдъхновяват да върви напред и да преследва целите си.

Този съвет отправя и самият той към всички млади хора, които търсят своя професионален път - да не се отказват от мечтите си. Също както го прави и Кристиян. Вярва, че му е било писано да стане част от стажантската програма на Lidl и след това да остане на работа в компанията. И така стъпка по стъпка да следва мечтата си - да стане успял професионалист в областта на логистиката.

А на кого Кристиян ще предаде щафетата и какво ще бъде следващото поколение стажанти в Lidl, ще стане ясно съвсем скоро. Това лято - от 1 юли до 31 август, ще се проведе второто издание на програмата. Всички, които искат да станат част от нея, могат да кандидатстват, като изпратят своето CV до 15 април на jobs.lidl.bg. Единственото условие е да са студенти, да имат интерес към света на търговията и най-важното - да имат желание да учат и да са готови за успеха.

 

Всички обяви за стажантската програма на Лидл България може да разгледате тук

* съдържание на Lidl