Серийният предприемач Ивайло Славов, който е и един от инвеститорите и партньорите в WorkTalent.com, новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж, гостува в "Бизнес Видео Подкаст" на bTV Businessnovinite.bg с водещ Живка Попатанасова.

Говорейки за водещите предимства на WorkTalent.com, той посочи няколко основни причини, които са го убедили и мотивирали да инвестира в платформата:

  • - Възможността за изграждане на модерни технологични решения с помощта на изкуствен интелект
  • - Предварителното онлайн интервю, чрез което платформата дава равна възможност на всеки един кандидат да подобри представянето си и да спечели конкурентно предимство
  • - Интересното решение на създателите на платформата да дадат много и различни възможности на компаниите да се представят като добро място за работа и те самите да привлекат вниманието на бъдещите си служители
  • - Връзката между com и VibeJobs- приложението, което позволява комуникация с хора в реално време през Viber

"Категоричното ми мнение е, че ролята на CV-то в класическия му вид ще намалява в следващите няколко години. То ще остане задължителна част от инструментите за кандидатстване, но ще е крайно недостатъчно за една компания да оцени една потенциална кандидатура. В този контекст, предварителното интервю на WorkTalent.com добавя повече необходима информация и спестява време на отделите "Човешки ресурси" във вземането им на решение кой да поканят на интервю. Освен това, всеки един кандидат, който се регистрира в платформата, ще получи и още една възможност да привлече вниманието на компаниите, записвайки кратка видео визитка като видео селфи на мобилния си телефон. Убеден съм, че след като включим и технологичните решения, свързани с изкуствения интелект, качествено ще подобрим комуникацията между работодател и кандидат и избирането на подходящия за компанията талант ще стане по-бързо и по-лесно", споделя Ивайло Славов.

Цялото видео интервю в подкаста можете да видите ТУК!