WorkTalent.com е новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

В желанието ни да ви даваме постоянни кариерни съвети, които да ви накарат сериозно да се замислите за своя кариерен път и степен на развитие, днес ще разгледаме темата за вашите възможни отговори и поведение на интервю за работа и конкретно на въпроса - как да имаме успешна кандидатура?

Ще ви представим няколко отчетливи стъпки, които трябва да имате предвид, за да се счита, че увеличавате шансовете си да бъдете поканени на интервю и да спечелите надпреварата с останалите кандидати:

1. Първата и най-важна стъпка е да отворите вашето CV и да ъпдейтнете всяка една важна информация, започвайки от вариантите за обратна връзка - мобилен номер, мейл. Огледайте внимателно и всичко останало до най-малкият детайл. Помислете дали не искате да добавите нещо. Огледайте и за правописни и стилистични грешки.

2. Направете правилна селекция на професионалните области, които ви вълнуват и смятате, че можете да се справите с възложените от компаниите работни ангажименти.

3. Прочетете внимателно обявата за работа и се уверете, че не пропускате нещо. Обърнете внимание на отговорностите и изискванията. Уверете се, че отговаряте поне на 50% от описаното от компанията в обявата. Не забравяйте да погледнете и крайния срок за кандидатстване.

4. Дойде ли време за кандидатстване, обърнете внимание и на вашите публикации в социалните мрежи. Компаниите имат навика да проверяват всякакво налично инфо за кандидатите в тях и е добре да изтриете някои, които сметнете че не ви показват в очакваната светлина. Добавете и такива, които пък биха били подходящи в създалата се ситуация.

5. Преди да изпратите кандидатурата си, огледайте всичко отново и бъдете сигурни, че не пропускате нещо важно.

Какво можете да добавите към вашата кандидатура, което да привлече вниманието на компаниите и да ви спечели конкурентно предимство. Най-новата платформа за работа и стаж WorkTalent.com предлага на вниманието на потребителите си няколко нови технологични решения, които добавят стойност върху всяка една кандидатура. Това са - възможността всеки един кандидат да попълни предварително онлайн интервю, отговаряйки със свободен текст на 16 въпроса (различни за работа и стаж), както и да запише на телефона си видео обръщение (без сценарии), които да приложи към своята кандидатура. И двете опции не представляват задължителни условия за кандидатстване и могат да бъдат добавени само с изричното желание на кандидата.

Нека разгледаме няколко директни ползи от добавянето на т.нар. предварително интервю:

- В последните няколко години много кандидати споделят, че не ги канят на интервю. Предварителното интервю на WorkTalent.com дава равен шанс на всеки кандидат да добави стойност към своята кандидатура и да привлече вниманието на компаниите. Те със сигурност ще оценят подобно допълнително от кандидата действие, защото им показва проактивност и че той демонстрира специално внимание към конкретна тяхна позиция. По този начин компаниите научават повече за кандидатите в аванс и могат да вземат по-информирано и аргументирано решение.

- Ползвайки предварителното интервю, имате достатъчно време (без да бързате) да обмислите своите отговори внимателно и ако се наложи да ги коригирате, променяйки нещо, непосредствено преди изпращане на кандидатурата ви.

- Можете чрез попълването му да акцентирате върху ваше водещо предимство, което смятате че ще ви спечели конкурентно предимство.

- Имате възможност да споделите какво бихте надградил, ако компанията избере вас, независимо че не отговаряте напълно на някои от техните изисквания.

- Предварителното интервю отваря и възможност да кандидатстваш по различни позиции, за които нямаш достатъчно опит, но можеш да отговориш на компаниите в него, защо си избрал да кандидатстваш по-различна позиция, която е по-далеч от твоята настояща квалификация

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com