Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп води преговори за продажба на своя хотел в американската столица, а златните букви на фамилията ще изчезнат от главната улица на Вашингтон, съобщава Axios.

Според източници, преговорите за продажбата на правата за ползване на сградата са в напреднал етап. Медията обяснява, че правата върху недвижими имоти се продават на фирма, която преговаря с хотелски вериги, които ще се занимават с администрирането на имота и промените по него. Изданието твърди, че подробностите по сделката все още са неизвестни и сключването й ще отнеме много време, но ако се стигне до сделка Тръмп може да получи около 500 милиона долара.

Хотел "Тръмп Интернешънъл" се намира на Пенсилвания Авеню, главната улица на Вашингтон, на 500 метра от Белия дом и на километър от Капитолия.

Подобно на другите хотели, петте златни букви от фамилията на политика красят фасадата на многоетажната сграда.

Компанията на Тръмп управлява сграда на Старата поща, която превърна в хотел, от 2012 г. Определеният годишен наем е от няколко милиона долара, а в интериора са вложени инвестиции от няколкостотин милиона.Хотелският бизнес на Тръмп търпи значителни загуби поради пандемията от коронавирус.

Хотелският бизнес на Тръмп бе силно засегнат от пандемията от Covid-19.

Наскоро The New York Times, позовавайки се на данъчни декларации, съобщи, че дълговете на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в размер на повече от 280 милиона долара са били отписани от бившите му кредитори.