Собствениците на сградата, Инвестиционният bfko на Абу Даби и предприемачът от Ню Йорк Тишман Шпейер, lвече са анели фирма-посредник за сделката- това е CBRE Group Inc. 77-етажният небостъргач е бил построен между 1928 и 1930 г. и е бил най-високата сграда в света, докато империята State Building спечели титлата през 1931 г. 

Сградата първоначално е била основен офис на Chrysler Corp. Тя има 77 етажа, 32 асансьора и разгъната площ от 111 201 кв. метра. Използвана е и в някои от най-известните филми, снимани през последните 40 години - "Спайдърмен" и "Денят на независимостта".

Причината за продажбата според експерти е намалялата доходност от наеми. Сградата е почти 90-годишна и се конкурира с нови небостъргачи, които са изградени с модерни технологии и предлагат повече удобства.

Инвестиционният фонд на Абу Даби плати 800 милиона долара за 90-процентен дял в сградата на Chrysler през 2008 г., малко преди финансовата криза да доведе до спад в цените на недвижимите имоти. The Wall Street Journal, която за първи път съобщи за планираната продажба на сградата, заяви, че прогнозите за текущата стойност на имота варират значително и всичко зависи от ситуацията на пазара за офис площи в града.