Финансистът Емил Хърсев потвърди, че той е купувачът на луксозния брониран апартамент на банкера-беглец Цватан Василев в центъра на София.

Разкошното жилище с панорамни прозорци се намира на ул. "Аксаков" 10, над градинката "Кристал".

Хърсев уточни, че Василев не е страна по сделката, а имота е купил, защото има на кого да го даде под наем.

Съветът на финансиста е да се купуват недвижими имоти, ако е ясно как ще се възвърне инвестицията. "Ако имотът стои празен, се абонираш за разходи", обясни той в "Тази неделя" по bTV.

"Би било несериозно да се правят прогнози кога Европа ще излезе от икономическата криза, без да е ясно докога ще има рестрикции. Говори се за юни, за септември, за 3 до 5 г.", каза още в предаването Хърсев.

На въпроса дали Европа ще се възстанови все пак по-бързо, отколкото след войните миналия век, финансистът напомни, че сега няма разрушени градове, пътища, пристанища и летища и в този смисъл възстановяването трябва да е по-бързо.

Относно парите от Брюксел за справяне с COVID кризата - 390 млрд. евро, той коментира, че те не са достатъчни и даде пример със САЩ, които ще заделят за това близо 2 трилиона долара.

По думите на Хърсев в България по време на кризата икономиката е по-добре от средното ниво в ЕС, защото рестрикциите са по-малко. В Западните страни от Европа средната заплата намалява, а у нас расте дори по време на пандемията, даде пример той.