Частен съдебен изпълнител обяви търг за продажба на къщата на Яворов, на софийската улица "Раковски" 136, става ясно от обява в Камарата на частните съдебни изпълнители. Цената, от която започва наддаването е 1 465 882 лева, с включен ДДС.

Върху имота има и тежести, за които Dir.bg вече писа. Сред тях в обявата за търга фигурират няколко ипотеки. Данъчната оценка на имота е 332 070 лева, става ясно още от удостоверение, издадено от Столична община.

Къщата се продава по изпълнително дело, а като собственик е записан едноличен търговец "Дом Яворов" ЕООД. Разгърнатата застроена площ е 397 квадратни метра, а целият парцел е с площ от 314 квадратни метра.

Търгът ще се проведе на 21 януари 2019 година, когато съдебният изпълнител ще отвори подадените оферти за покупка на имота, става ясно още от обявата. Последният търг, когато също бе направен опит да се продаде спорния имот, бе през ноември, но тогава не се появи кандидат. Цената бе 1.6 милиона лева и съгласно закона, сега е намалена с 10%. Дали обаче това ще е достатъчно, за да има кандидати за къщата при всичките неясноти около нея, не е ясно.