Националният борд по туризъм /НБТ/ изпрати писмо до председателя на Народното събрание Ива Митева и до председателите на всички парламентарни групи, в което настояват за провеждане на работна среща, съобщиха БТА.

Сред темите, предлагани от организацията за обсъждане, са: създаването на механизъм за подготовка и включване на проекти в подкрепа на сектор "Туризъм" в Плана за възстановяване и устойчивост; въвеждането на стимули за насърчаване и на позитивна и ефективна ваксинационна кампания в България; решаване на въпроса на неравноправното третиране на браншови организации от ОКУП Профон и ОКУП Музикаутор чрез Изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права.

"Бихме искали да поставим въпроса за необходимостта от включването на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост. Туристическият сектор трябва да намери своето много ясно, систематично, дефинирано и защитено с конкретни бюджетни разчети място", подчертава Красимир Гергов, председател на Националния борд по туризъм.

НБТ продължава да настоява държавата да засили маркетинговата и рекламната кампания, и да въведе стимули за ваксинация под формата на ваучери, които да бъдат използвани в туризма.

Към писмото се присъединява още Българската туристическа камара, се посочва в прессъобщението.