По резултатите на прокуратурата ще стане ясно дали разследването на целия приватизационен процес у нас е пиар акция. Това каза в "Тази събота" по bTV Константин Тренчев, почетен председател на КТ "Подкрепа".

По думите му и други главни прокурори, освен Иван Гешев са се захващали с темата, но резултат не е имало.

"Повечето сделки са бандитски, време е тази истина да се чуе и да се види от хората. Друг е въпросът дали някой ще бъде наказан", допълни той.

Относно обвинението на Добромир Гущеров, че синдикатите са уволнявали директорите на предприятията у нас преди да бъдат приватизирани. Тренчев отговори, че някои от тях са заслужавали да бъдат отстранени. Той даде пример с ТЕЦ "Марица-Изток", при него дошли миньорска федерация и заявили, че директорът е корумпиран, а синдикатът предал информацията на отговорните министерства.

"Сега комунистите се дразнят от факта, че техни хора са били уволнени. Те източваха предприятията", каза той и допълни, че е сигнализирал стотици пъти прокуратурата за корупция.

Тренчев обясни, че сигнал е давал и за "Кремиковци", разговарял е с бившия главен прокурор Николай Кокинов. Почетният председател на КТ "Подкрепа" каза, че у нас няма развалена нито една приватизационна сделка.

Синдикатът заяви, че вярва на думите на Стив Ханке в предаването по bTV "120 минути", че има скрити доказателства за корупционни сделки.

"Не знам какво е имало в неговия куфар, аз знам какво аз съм носил. Например за "Балкан", взеха го евреите с 18 самолета, остана с един. Всичките имоти на "Балкан" по света бяха продадени. Продаде се за 180 хил. лв., на цената на един апартамент, а имуществото беше разпродадено за десетки милиони", уточни Тренчев.