Стачка блокира Гърция. Спряха фериботите и обществения транспорт. Синдикатите искат по-високи заплати и премахване на данъците върху стоки от първа необходимост.

Организират се протестни демонстрации в центъра на градовете, което ще затрудни достъпът до тях, предупреждават от полицията.

На котва за 24 часа остават всички фериботи и товарни кораби. Моряците провеждат протестни демонстрации на пристанищата.

Само два влака се движат днес по цялата железопътна мрежа. Градският транспорт е спрян, което натовари трафика. Движат се само автобуси, но от 9:00 до 21:00 часа.

Снимка: АР/БТА

Единствено въздушният транспорт се осъществява по разписание.

В стачката участват държавните служители, работещите в общините, лекари от държавните болници, учители и работещите в туризма.

Снимка: АР/БТА

Протестите на синдикатите са срещу ниските заплати, високите данъци, лошите условия на труд в много сектори и "безсилието на правителството" да се справи с високите цени на стоките и горивата.

Снимка: АР/БТА

Профсъюзите настоявате не за помощи, а премахване на данъците върху всички хранителни продукти и стоки от първа необходимост.

Снимка: АР/БТА