Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев и главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Теодора Петкова са носителите на престижните награди "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика" за 2019 г.

Те получиха отличията, давани от най-голямата работодателска организация - КРИБ, и списание "Икономика", на тазгодишната тържествената церемония, която се проведе в зала "Джон Атанасов" на "София Тех парк", в присъстваето на премиера Бойко Борисов, министри, кмета на София Йорданка Фандъкова, депутати и представители на бизнеса.

"Искам да благодаря на всички вас, че със своите умения, воля и предприемчивост давате възможност икономиката ни да продължава да расте. През последните 10 години вървим все нагоре", заяви Борисов.

Големите наградите връчиха вицепремиерът Мариана Николова и финансовият министър Владислав Горанов.

Владислав Горанов отличи Атанас Добрев

Снимка: БТА

Финансовият министър връчи наградата и на Теодора Петкова

Снимка: БТА

"Нашето общество е по-успешно, отколкото се възприема", заяви Горанов преди да връчи статуетките, цитиран от dariknews.bg.

Енергийният министър Теменужка Петкова също връщи награда

Снимка: БТА

Награди получиха и някои от най-успешните предприемачи и мениджъри у нас. Те бяха разпределени в 8 категории - "Индустрия", "Финанси и застраховане", "Търговия и услуги", "Транспорт и логистика", "Аутсорсинг и бизнес процеси", "Корпоративна социална отговорност", "Консултантски услуги" и "Земеделие и хранителна промишленост" (вижте списък по-надолу).

И министърът на туризма Николина Ангелкова даде отличие

Снимка: БТА

Всеки от победителите получи специална статуетка "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Кметът Йорданка Фандъкова, която спечели четвърти мандат, също се включи в церемонията

Снимка: БТА

"Мисля, че изпълняваме ангажимента си към министър-председателя Бойко Борисов, който поехме при срещи със синдикатите, за повишение с двуцифрен процент на заплатите. Надявам се все така България да е добро място за бизнес и инвестиции", заяви собственикът на "Адванс Медия Груп" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев, цитиран от Нова телевизия.

Бойко Борисов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев

Снимка: БТА

"Радвам се, че отново УС на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победители във всички икономики. Списание "Икономика" има голяма история и то е едно от най-значимите на тема икономика. Надявам се, че ще бъдат оценени критериите на журито при определянето на победителите във всяка една категория. Това са доказали се хора и се надявам, че и занапред ще има все така голяма конкуренция при номинирането и избирането на победители", добави той.

За настроението на гостите се погрижи певицата Белослава

Снимка: БТА

Ето и наградените в отделните категории:

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков.

Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер "АВВИ", бе отличен в категория "Финанси и застраховане".

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато".

"Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Носител на наградата в категория "Корпоративна социална отговорност" стана адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива "Национална класация - най-добрите болници".

Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги".

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".