Президентът на Русия Владимир Путин се изказа за напускането на западните марки от Русия, като заяви, че им желае "много здраве" и помаха с ръка. Според Путин чуждестранните компании, които са напуснали руския пазар, "търпят огромни загуби".

"Много от тях, знам го лично, някои го правят без никакво удоволствие. Кой иска да изгуби утвърден бизнес, в който са инвестирани енергия и средства? Дори не става дума за пари - понякога просто мнозина са вложили сърцето и душата си в това, трябва да кажа, че са работили здраво. Но под натиска на своите правителства те са принудени да напуснат, оставяйки след себе си като цяло добро наследство. Оставяйки след себе си производствена инфраструктура, добре обучен персонал", каза Путин.

Той добави, че "нашите компании, предприемачи, които поемат тези предприятия или дори области, продължават тази работа и то доста успешно.

Повече от 1000 чуждестранни компании обявиха, че се оттеглят от Русия от началото на пълномащабната инвазия в Украйна. Приблизително същият брой фирми са останали въпреки санкциите и обществения натиск.