Путин за напускащите Русия чужди компании: "Много им здраве"

Повече от 1000 фирми обявиха, че напускат руския пазар през миналата година

Обратно в новината

Коментари - Путин за напускащите Русия чужди компании: "Много им здраве" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За най-голяма изненада на Путин нещата не работят точно както той си го представя. Когато една компания изгради някакъв бизнес в една страна, то не е толкоз лесно този бизнес просто да се "поеме от нашите хора". Те, вашите хора, ако можеха да развият и поддържат такъв бизнес, нямаше да им трябва въобще чуждестранна компания. Та много ви здраве и на "вашите хора", които уверено ще закарат Русия в средновековието, където всъщност и е мястото. Преди година ви се виждаше лесно, днес все още ви се вижда възможно да влезнете в изоставените офиси и да просперирате, но след година ще разберете, че просто Западната цивилизация се отдалечава от вас. Може би в Азия ще ви приемат, а може би и там не, но със сигурност следващите 4-5 поколения поне Европа, САЩ, Англия, Канада, Австралия, Япония ще ги гледате само на картинка.

Хаха, добре им го е казал. По нашенски. Много им здраве! Две филии с парче месо посредата.

Сам ще си пие нефта. Бедата е, че и реският народ ще пие нефт.

В Гага като застане на скамейката ще го тъпчат само с руссски марки.... а якенцето и то ресско ще бъде

Да ви направя, Превод на Руски : "Много, им здраве" на "Оргинален-разговорен ".. руски...Означава : ПОШЛИ,.. наХуй !!;) хахахаха

Европа ше пръдне на юя на Русия. Русия е с Китай и други азиатски икономики, които са главните в света.Само БРИКС е половината свят!

Така е Руслямска държава е с Китай и БРИКС, но Китай и другите азиатски икономики не са с Руслямска държава. БРИКС ще се справи и без изчезващата Руслямска държава

вкъщи имаме хладилник, ютия и сешоар, които са на 50 години, ютията е руска, хладилникът български, сешоарът унгарски, имам познати които карат руски коли, ретро, единият си я купи на старо специално, каза че му вършела по-добра работа.

Вярваш ли си?

Преструва се че си вярва, иначе ще трябва да признае пред себе си че е жалък нещастник.

ВЕХТОШАРИ :)

Да бе, дай си адреса да си сменя Мерцедеса за твоята вехтория. Смешник!

Но, разбира се, ние ще евем мамата на тези предприятия до 2-3г.. направихме го с икономиките на държавите в Източна Европа, защо да не продължим традициите? Все пак е важно корупцията да бъде поддържана в нормалните за Русия мащаби, това би донесло повече условия за богатство на олигарсите и мизерия и раболепие за обикновените хора

Веригите за хранене, няма проблем, ама автомобилостроенето, а високите технологии ...??? Май кръв капе от от малката ръчичка, която маха за сбогом ...??? :)))

Не знам какви са тези високи технологии, които на запад ги имат, а Русия ги няма. Така като гледам, може би само марсианските кораби на Мъски. За автомобилостроенето донякъде си прав, но Китай е по-близо до Русия, отколкото до САЩ или ЕС. А е известно, че от години всички автомобили, които не са японски или корейски, ги правят в Киитай.

Други въпроси?

Колите ги правят в Китай, ама руснаците искат Мерцедес ...:)))

Това си го имат. Даже перални се оказа, че имат достатъчно, че да вземат платки за ракетите си. Въпреки прогнозите на Урсула . Но най-важното е, че имат мислещи ръководители, не като нас.

Имат си перални и затова ли краднаха перални от Украйна и цъкаха като не видели.

"Кой иска да изгуби утвърден бизнес, в който са инвестирани енергия и средства?" Представяш ли си, колко трябва да те мразят, за да бягат въпреки огромните загуби??? Джуджи, май не се усети, че нападката се обръща срещу теб ...;)) Не никой не ги притиска, тези компании са мултинационални и не са подвласни на правителства!!! :)) Въобще в западния свят няма такива отношения, правителствата да притискат компаниите. Там икономиката се управлява с пазарни механизми, те не са диктаторски режими, като твоя! ;))

ТИ ШЪ МИ КАЖЕШ НА МЕНЕ, КОЙ ГИ ГОНИ ОТ РУСИЯ КОМПАНИИТЕ.

Защото познавам как функционират тези компании и колко се съобразяват с политиката на това или онова правителство. Те са наднационални!!!

На теб звездите ти говорят! :))

Проблема за Русия няма да е изтеглянето на Макдоналдс, Прада и Найк. Това е пазарджишките шивачки могът да ти го направят (и го правят за подобни марки които живеят само от името си). Проблема за Русия ще бъде в определени компоненти и машини. Не за храна, парцали и козметика. Най силно ще се почувства в производството на автомобили много от чийто компоненти обикновено се набират от редица държава (не само Германия) и в сферата на полупроводниците където стандарта е вече 5 нанометра а Русия сама може да произвежда едва 20 нанометра. Едното е нещата което това ще удари са радарите за самолети. Там колкото по тънки са полупроводниците, толкова повече можеш да натряскаш на едно място и толкова по силен радара.

"...нашите компании, предприемачи, които поемат тези предприятия или дори области, продължават тази работа и то доста успешно." А бе тези, които помним 80-те години на миналия век, че и малко от 70-те знаем колко "успешно" ползвате западното ноу-хау... И хладилниците помним, и телевизорите, а най-вече автомобилите... Единственото хубаво нещо, което съм признал бяха руските ръчни инструменти, но с не повече от две движещи се части...

Моя хладилник "ЗИЛ" работи от 86г. За сметка натова пък новия Либхер умря на 6ата година - факт

Вовата помахал с ръчичка. И мурзилките поемат бизнеса. Ако не беше жално, щеше да е смешно.

я тавариш джудже бил жив

Няма да ти дойде на погребението, с нищожества не се занимава :(

мноогоо време имам аз деди, вас първо ще заровят

до хаха, не се кани, че като те подбере тира хич няма да те пита колко много си имал още на този свят. Живееш в кочина и не си цар. Колкото по-бързо осъзнаеш това, толкова по-добре. Не предизвиквай съдбата кого си щял да погребеш. Много такива като тебе съм карал с краката напред.

да...и се оказва че и ракетите не са свършили..

Мерцедес,Нисан...и още 1000завода..подарък...Б.М.Боисоф му текат лигите ...един Фолцваген не можа да докара,а с ю.паток Путин даже тръбите не му остави. Евала на В.В.П.

Копейковците наистина не разбират , че ембаргото на Запада не се е целило в разпад на Русия за месеци. Целта е години и десетилетия ако е нужно на технологично изоставане на Русия и накрая нов Горбачов.

Иран от колко години е под имбарго и какво се случва?

За тези работещи бизнеси трябват ноу-хау и съответните компонети и материал. След като е под световно ембарго джуджи може само седи и да гледа завистливо към запада :)

С малки изключение, въпросният "ноу хау" е като този в Макдоналдс. Ноу хау как да срежеш хлебче и да лепнеш парче кайма по средата с кисела краставица. Същото важи за козметиката, дрехите и куп други неща които вече от десетилетия живеят само от името докато "ноу хуа" го знаят и 10 годишните деца във Виетнам дето шият Найк и другите подобни.

Ватниците и това не го могат

Иди им обясни на мандраджиите. Те на 9.9.1944 като наследиха толкова фабрики след като убиха и затвориха собствениците им, какво направиха с тях.

Направиха кашкавал дето по качество НИКОЙ в БГ не може да предложи вече 30 години!!!

извира от всякъде.

Всяка западна компания прави постоиянни ъпдейти на продуктите си, а руснцит еги бива да правят една и съща лада в продължение на 40 години. Като няма кой да им купува боклуците и като си нямат понятие от съвременен маркетинг тези работещи бизнеси ще ги съсипят за по-малко от 3 месеца :)

От 10 и повече години Западът прави едно - стимулира Русия да развива всестранно собствената си икономика. Да произвежда и прави всичко, защото не се знае какви и за какво ще са следващите санкции. Е, успяха западните "стратези" - Русия се подготви и направи ход, който наистина нямаше как да се размине без санкции. те не закъсняха, но ефектът е мижав за руснаците и доста тежък за Запада. Точно ни казаха едно целокупно "Много здраве". Да ти имам и западните "стратези"!

Това Путин ли ти го каза ? Руснаците са толкова зле , че едни полупроводници не се научиха да правят. А без тях даже оръжейната промишленост е уязвима и зависима отвън.

Не, това аз го казвам, мои бегли наблюдения. Не съм на хранилка към някое посолство, че да ми казват какво да пиша. А колко са "зле" руснаците и колко сме "добре" ние от Запада, вече се вижда. Лошото за мен и теб е, че ще се вижда все по-ясно, ако онези от Вашингтон не си налегнат въглеродните отпечатъци.

За дазапочнеш бизнес в Русия трябва да си направиш и производството там, така че западните компании оставиха работещи фабрики със суровини от руски доставчици в по-голямата си част. Наистина, много им здраве.

Само глупости пишеш.

С всяко свое действие Владимир Владимирович Путин доказва, че е най-великият световен лидер! А чуждите компании, които не се поддадоха на натиска на фашистите и останаха в Русия, ще бъдат възнаградени подобаващо!

Ти гледай България че няма нищо и гладен беден народ който тъне под робския ерем на влезлите инвеститори на запада и кома ндоренето на. ЕС НАТО САЩ

Нашите душмани не познават Божествените Закони, като: ГОСПОД БЪЛГАРИНА БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ. и Суворов е казал: "Давам двама небити за един бит".

Малко ли са 3 милиона изтребени за периода 1989 - 2021 г. п9о ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ$ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?!

Алкашки бизнес :) Ще изнасят като едно време само за СССР. А, то СССР се разпаднал, тогава за Северна Корея. Иран не им ще боклуците.

Много здраве на 1000 компании сериозни работодатели и данъкоплатци в Русия. Много здраве на стотици хиляди млади мъже, които напуснаха Русия за да избегнат мобилизацията. Много здраве на майките на загиналите руски войници. Много здраве на милионите руснаци, които не са съгласни с него. Много здраве на руските бизнесмени и граждани, които страдат сериозно от санкциите. Много здраве на целия цивилизован свят. Не му ли станаха много "поздравите", които разпраща насам натам. Тази безпардонност обикновено е признак на безизходица и безсилие.

НЕ! Да добавим и поздрава на Господ българина: "МНОГО МУ ЗДРАВЕ НА ИНВОЛЮИРАЩИЯТ СВЯТ!"

Браво на Путин сега всичките който си заминаха нищо не взеха всичко остана за тях сега ще си работят руснаците и ще си изнасят готова продукция с чужди о б машини е много им здраве нали всичко си имат руснаците!

охааа… имало е як инструктаж не козяшкия дебилитет и са ги насъскали… лошо… укронацизма умира, гейропа с него… няма да има центчета повече

Абе перушан, ти не разбираш ли , че твоята Русия няма печеливш ход. Независимо колко войни ще изгубят животите си.

Хологамата на бункерния ботоксен миндил пак събрала две тьотки и два дебила и срича някакви невнятни простотии. А, сега пък тук ще налазят задунайските му ибрици за да му правят челобития. :-)

те са обявили, но още си бачкат, особено еврогейските..

Да горе долу толкова са , само дето при цитиране на оставящите сте изтървали 2..3 нули.

ахахахха. пич е Путин :)))

И ДИР-ниците се овлажниха при тези брътвежи на Путлер.

Излезе официалния отчет на Русия за бюджетните приходи за м. януари 2023. Спад на приходите спрямо януари 2022 с 35%, в това число спад на приходите от нефт и газ с 42%. Честито на ватата и съболезнования на мунчо и компания - куфарчетата от митрофановица тази година ще бъдат значително по-малки.

леко, че си се окапал

Газпром е на печалба, въпреки че продава по-малко газ но на тройна цена

Тъп си като гъз - това са данъците в бюджета. 42% по-малко данъци означава 42% по-малко данъци - независимо колко и на каква цена продаваш.

Тези данни са силно захаросани. Реалността е още по-жестока.

Дай линк към този официален отчет и гледай да не е от украински сайт, моля

Човекът има гордост, а тук като чуят инвестиции и чужд бизнес и направо се подмокрят.

Има гордост, ама няма акъл. :)

Не плачи на чужд гроб.

и като е толкова горд,защо за дългото си царуване не направи нещо,че да могат руски фирми да произвеждат и да бъдат конкурентни на западните? Ами защото толкова му пука за обикновените руснаци,за него е важно шепа олигарси да си пълнят гушите и да му викат "Вовачка, ти си велик"