Във връзка с постъпилите въпроси от Икономически оператори, които се очаква да наложат промени в Документацията за концесията и по-конкретно в проекта на Концесионен договор, Комисията за провеждане на процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на обект "Гражданско летище за обществено ползване София" - публична държавна собственост, обсъди и има намерението да предложи на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията удължаване на срока за подаване на Заявления и Оферти от Икономическите оператори. Предлаганото удължаване ще бъде около 30 дни, но не по-малко.

Това се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на Министерството на транспорта.

Обявлението за поправка и съответните изменения на Документацията за концесията (включително в проекта на Концесионен договор), ще бъдат оповестени по определения в Закона за концесиите ред.  

Крайният срок, в който трябваше да бъдат подадени офертите бе определен за 22 октомври 2018 година. Сега той ще бъде след 22 ноември 2018 година или по-късно. Преди да изтече би трябвало от комисията да оповестят съответните изменения в Концесионния договор.

Концесията на летище София бе обявена от предишния кабинет на Борисов при министър Ивайло Московски. След като Румен Радев назначи служебно правителство с премиер Огнян Герджиков, то отмени концесията. С формирането на кабинет Борисов-3 и същия министър-Ивайло Московски- концесията отново бе поставена на дневен ред и официално обявена през юли тази година. Каква ще е съдбата й при новия министър-предстои да видим.