Крайно време е България да спре да бъде рекламирана като дестинация, която предлага евтин работен труд. Това коментира служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на отчета за дейността на ръководеното от него ведомство.

Според него страната ни трябва да се рекламира с качеството на нейните експерти и качеството на работата на хората тук.

По думите му по отношение на инвестициите е била сменена политиката. "Ако преди години важно беше да идват някакви инвеститори, независимо какви, независимо колко ще плащат - няма значение, сега за нас беше много важно и когато говорим с инвеститори, търсим инвестиции с по-висока добавена стойност, които могат да си позволят и по-високи заплати", обясни министърът.

Заварихме едно безпринципно разделение на министерствата по отношение на инвестициите, каза Стоянов и добави, че с министъра на иновациите и растежа Александър Пулев са преодолели това.

Никола Стоянов добави, че са отделени 200 000 лв. за ремонт на Министерството на икономиката и индустрията, защото са заварени работни помещения в окаяно състояние. Ведомството има и нов сайт, и нова електронна поща.

Не съм получавал покана да бъда част от следващия служебен кабинет, каза още Стоянов.

Не са водени разговори с президента Румен Радев, но ако получи покана да бъде министър в следващото служебно правителство и разговорът с държавния глава е положителен, Никола Стоянов ще приеме.