Коментари - Никола Стоянов: България трябва да спре да бъде рекламирана като дестинация с евтин труд | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яйцата гонят вече левче. Хлябът стана двойно по-скъп. Каквито и инвеститори да идват, ако не дават двойни заплати спрямо предната година, значи не ни трябват.

'качеството на работата на хората тук' Какви хора тук това хора ли са това са скотове и животни няма хора в БГ оХората са навън избягали от тоалетната инсталация наречена България. Сбирщайнът от наркомани страхливци и затлъстели селяндури роби на мутрите не квалифицира за хора моля ви малко съобразявайте се малко какво пишете.

Ами ще я рекламират. Та самите българи се съгласяват да работят за ниски заплати!

за качеството на експертите ни може да се съди най вече по качеството на "експептите " които "експерта" радев назначава в "експертните" си служебни правителства, които "експертно" за по малко от две години направиха цените двойни!

Това недоразумение още ли е министър?

Задължете ги първо със закон да изравнят заплатите по длъжности. Имаме специалисти в пъти по-добри от западните, които работят в една и съща международна фирма, но на българите дават в пъти по-низка заплата, защото някой политик та им е позволил. Или да изравнят заплатите или да се омитат от България. Ние не сме роби и на ченгета и военни да не се позволява да заемат политически постове, защото представа си нямат от икономика и се слагат пред запада като слугинаж. Българските специалисти и работници са хора с достойнство и заслужават достойно заплащане, а не мутрата да ми бръщолеви от екрана че това било демокрацията.

Научиш,че се пише ниСка ,а бе ниЗка,може и да ти увеличат заплатата.

Основният проблем е, че по време на управлението на баце (да се свети името му) държавата отгледа цяло поколение имбецили, чалгари, наркомани и проститутки. Вие какво очаквате?

Коя партия ще се намери сили да разтури това свърталище на корумпирани "просветители", наречено МОН, ще въведе стандарти и рлочеви цасови, така че образованието да стане кауза на просветители, а не рай за усвояващи бюджет и евросредства тарикати.

България отдавна не е дестинация с евтин труд. За ИТ сектора, България е страна с компетентен персонал с добро владеене на чужди езици, разположена в удобна часова зона, за да се координира с бизнеси и в Азия, и в Америка. За неквалифициран труд, с постоянните напъни на правителства и парламенти да вдигат МРЗ, пазарът е унищожен. Има твърде много хора, които не могат да произведат достатъчно със своя труд, че да оправдаят такава заплата, и почти една трета от територията на страната е толкова изостанала и рядко населена (северозападна България), че там не може да се извършва печеливша икономическа дейност. Та, проблемът съвсем не е в рекламите!!

Кой работи днешно време? та да обсъждаме евтино или скъпо. Всеки взима пари, никой не работи - пълна незаинтересованост на новото поколение - тези които сега са на 18-20 години - един от хиляда иска да научи нещо, виж по отношение на консумация , всички са топ. Такива ги отгледахме

Значи ще има индексация на магистралата. От "Дай бате 10 лв" на "Дай бате 10 евро"

Страната ни освен с евгения труд е известна с още много евтини неща. И всичко това благодарение на тези , които ни управляваха в миналото и настоящето по малко. Всички те лакеи на частните феодали прикриващи злоупотребите им. Отваряйки се към ЕС много работници напускат България и днес работната ръка липсва тук. Но има вече нови роби , които идват с организиране за да запълват липсата на работници. Предимно от руските бивши републики.

Ми как да е рекламирана като е така?! Евтина работна ръка - ниски заплати, евтини осигуровки (когато ги има) - рай за аутсорсинга! Половината свят има офиси в България с хляди служтели, не защото сме много умни и качествени,а защото сме евтини.

Работниците в България са изчезващ вид, така или иначе. Няма смисъл да ги рекламирате. Деградацията на обществото е повсеместна и вече никой не иска да работи. Всеки иска да взема пари за нищо. Колкото повече пари - толкова повече нищо. Опитайте се да намерите някой, който да работи и ще видите за какво става въпрос. Уникална комбинация от мързел, безхаберие, неграмотност и некадърност, съчетани с безумни претенции, арогантно самочувствие и алчност. Не е проблемът в рекламата, а в материала.

Тва е щото не знаеш кво е положението от сърбия на запад.

Правилно, това е държавата на корупцията! Колко инвеститори избягаха с писък. Последно, запаленият бизнес на холандец в Габрово, след като е подавал жалби в полицията ни. И после ревем за Шенген. Това сега, кой знае как се раздухва в техните медии.

Аз пък искам да спрем да се рекламираме с евтин алкохол и алкохолен туризъм! Писна ми от тая свлоч, която пълни курортите!

Ми кой да ги пълни,като ние ходим в Гърция и Турция?! Тук е мизерия и е нормално даидванай-ниската класа на Европа.

ЖЖЖЖ

Най евтино се ебе в България. Всякакви, буквално без пари.

"Според него страната ни трябва да се рекламира с качеството на нейните експерти и качеството на работата на хората тук." Този има ли представа въобще каква мъка е от към кадри в България, камоли за експерти!!! И не, не предлагам малка заплата, НЕТНАТА заплата, която предлагам е съизмерима с НЕТНАТА западна заплата, но все им се струва трудна и ангажираща работата и не им харесва, че самостоятелно трябвало да се чете и учи още, другото е, че в България не само парите са проблем, дори и с висока заплата, качеството на живот е много ниско заради останалите проблем - образование, медицинско обслужване, социални услуги, държавна администрация .... Като цяло българинът е мързелив, глупав (не бъркайте тарикатлък с ум) и с голямо самочувствие, че е нещо, а е нищо в повечето случаи. За тези, които излизат от университетите нямам думи, абсолютно нулеви практически знания, никаква инициатива и способност за анализ. П.с. Работя в технологично-производствената сфера, а сега ми кажете, че има кадри !!!

Е добре де, ако проблемът е толкова голям зашо не си ги "отгледате" - дайте стипендия на двама 3 курс инженери и да идват да работят и да се учат по няколко часа на ден

Много удобно пропускате и тази моя фраза! "другото е, че в България не само парите са проблем, дори и с висока заплата, качеството на живот е много ниско заради останалите проблем - образование, медицинско обслужване, социални услуги, държавна администрация ...." А колкото до стипендиантите - да речем, ще ги финансирам, ще ги обуча, ще им предложа заплата .... и как да ги задържа !? Как в България ще ми гарантира някой, че след 1 година няма си открият собствен бизнес и да ме конкурират със знанията и опита, който съм и им дал ??? Да не мислите, че в България някакви си договори да не заемат и работят работа, за която съм им платил обучението нещо си значат?

"Как в България ще ми гарантира някой, че след 1 година няма си открият собствен бизнес и да ме конкурират със знанията и опита, който съм и им дал ???" Ето това вече е тъпашко мислене. 1. Не всеки, който работи на заплата, иска (или още по-малкото, може) да управлява бизнес. 2. Ако някой с една година опит може да те откопира и да ти завоюва пазара, значи имаш много уязвим бизнес. 3. Не искаш да плащаш стипендии да си "отгледаш" персонал, понеже щял да те окраде и да обезсмисли инвестицията, но същевременно търсиш готов кадър (със стаж или опит). Не ти ли хрумва, че подготвеният кадър е също толкова способен да направи същото, само дето няма да се нуждае от цяла година? И най-сетне, ако всеки работник или служител вземаше бизнеса на работодателя си, нещата щяха да изглеждат по съвсем различен начин. Прочети пак точка 1.

По закон може да има договор за стипендия, който задължава учещият се да работи определен период в дадена фирма. След това вече може да реши и да напусне. Все пак за едно обучение от няколко месеца или година да не очакваш някой да ти работи цял живот? Относно това дали някой ще се научи и ще ти стане конкуренция няма гаранции. Ти не се ли научи при някого или си се родил научен?

Е па привлечете някой кадър от германия. Пазара на работната ръка е отворен нали така? евросъюз..

Като спрем тази реклама , трудът ще стане ли скъп ?

Та управлващите вдигат данъците и ставките.и то за работниците не остава пари.

Ама то и ний за толкоз пари, паботим толкова... Няма преевани.

България може и трябва да се рекламира като: - Неограничени възможности за сафари по софийските улици - трепаш и мачкаш хора - срещу глоба и максимум условна присъда - рушвет за съдията. - Изнасилваш възрастни хора по селата (екскурзионно летуване) - абсолютно безнаказано - рушвет на местните полицаи. - Педофилия с малолетни девойки - твърдиш, че следваш "традициите на ромляните" и си смятал да си купиш 12 годишната булка след проба.

Има ли по ефтина дестинация ?

Докато трудът в България е евтин тя ще бъде рекламирана като страна с евтин труд.

Трудът в България е евтин защото е изключително некачествен. При липса на професионално образование на онова ниво което бяха техникумите преди 30-40 години, при наличието на чалга поколение в така наречените гимназии и при тази система на оценка на труда, не може да има КАЧЕСТВО. Министъра да не говори глупости, а да погледне истината за пазара на труда в България.

Само в България, хора с 5 езика работят в колцентрове.

Ама те западо сини има за роби от там е рекламата бе сляп атлантик ..

Първо научете родните работодатели да не третират работниците като роби, да изплащат адекватни възнаграждения, да не ги уволняват защото са си взели болничен и т.н.

Смени си работодателя, пич... Защо би чакал някой да започне да ти го учи... Хахаха Започвам да тичам бате

Кой работи за български работодател?

България Е дестинация с евтин труд и това е гарантирано от обменния курс. Курса трябва да се предоговори с Еврозоната по политически причини на 0.60 лв за евро! При това положение мародерите, които се възползват от ниския курс на лева и ниските локални разходи ще фалират автоматично, тъй като те в нормална среда са неконкурентноспособни. Нещо повече - няма да станат по-конкурентноспособни колкото и още повече европари по ОП Конкурентноспособност да им наливаме, тъй като се утаяват в шкафове, кюлчета и подобни. Това е повече от ясно!

Направо си готов за шеф на МВФ.

Може, ама сега си имам друга, по-важна работа. .. а и преди това трябва да изнасиля някоя камериерка. Това е важен критерии за големите шефове.

Абослютно съгласен!

Това ги измислиха Тиквата и шайката му от некадърници.

У нас от това печелят бизнесмените - ниски заплати, осигуровки на минимум, останалото под масата. Няма повишение, няма индексиране на заплата. Ако не си доволен, напускай - следващия чакал на вратата. Така не се прави добавена стойност.

хахахахахахах

Важното е да има мускули, татуировки и арабска брада, да е модерен с БМВ, епилиран и да сваля мацки, за каква квалификация говориш, руснаците са по-добре, нищо, че са ба дъното откъм народ

Ами направете така, че бг работодателите да дават адекватни заплати. А не да кривят уста като чуят желаната заплата при пълни осигуровки. Хем реват, че нямат кадри. Хем търсят перфектните професионалисти за малко пари. Сбъркана работа. Един строителен работник взима колко университетски преподавател.

Не работете за БГ работодател. Няма да плащат докато не напуснете. Айде да видим като напуснете и няма хора какво ще прави. Ще фалира за максимум 10 дни.

Ем къде се? Най евтини еа в България. Давате за водка с кола от край време.

Цените са западни, трудът с африкански заплати. Прогонихте хората, ясно че в БГ останаха масово неграмотни, ромеи, подмазвачи, психично лабилни, включително такива шефове, бил съм в достатъчно бг компании, такава простащина, идиотщиба, безхаберие и безпаричие не се среща навън

, А ти защо не си "навън" ? Защото е студено ли ? Хаха "навън" вика..

Свържи две изречения, да там съм, не в БГ

Ми сложи ред в тези закони бре! Не може да си регистрираш фирма без да наемеш адвокат, платиш такси на банка и без да отидеш на крака до "нотариус". През 2023та... После, не може да си изготвиш сам годишен финансов 5, защото "трябвало" да бъде "заверен" от счетоводител... Бюрокрация баце. Никой няма да инвестира и стартира бизнес тук, само мазохисти и перачи на пари...

Напълно съм съгласен. Най-вече, защото не е вярно :) Кълнете ЕС, ама ходите на пазар в Одрин, Пирот и Ново Село.

Трябва да . Трудът не е евтин, робски е !

И трябва да направим минималната заплата 1000лв.

ли трябва да се ползват от евтината работна ръка в България?

ДС няма от 33 години. Сега се казва служба сигурност.

Че с какво друго да се рекламира? Квалифициран труд? Ние се конкурираме с индийците - необразовани, но пък евтини. Купуваш на килограм, белким стане нещо.

Ами вдигнете МРЗ на 2000 и некадърниците сами ще се образоват и квалифицират, когато никой не ги взима на работа. И спрете социала за всички, щото 90% от опашката е циган.

В Руските медии излезе побликация за разкрит план на сащ за окупирана Европа под название"След нас и потоп 2.0.

Момченце,не знам дали си помирисвал завод през животеца си, но си нямаш представа какви боклучави "инжИнерни" недоразумения бълва твоята образователна система. Какви експерти, бе, какви квалифицирани кадри! Неграмотни пикльовци и пикли с огромни претенции, които се явяват на интервюта и заявяват,че главната им цел е да се "развиват" - а не да допринесат нещо с труда си на обществото. Наистина имаме отлични софтуерни специалисти, но те не се създават от образователната система, а въпреки нея. Така че вземете първо оправете образованието, другото - после. Както е казал един велик човек, "Кадрите решават всичко".

Какви софтуерни специалисти, нали работя това, пълни деграданти и инфантили масово, в детската градина ще намериш повече разум

Хайде, хайде, това не е цялата истина. Некадърност, посредственост, случайни хора - това и още много - да, масово. Други, добри, също има. Западните и презокеанските програмисти и ИТ-та са същите в момента. С масовостта изпада качеството - закон.

Процесите в момента са същите - поощтрява се и невъзможно да работиш и да вземаш решения сам. Всичко се прави колективно - вземане на решения (особено при мениджмънта), програмиране и какво ли не. И всичко - с много говорене и малко истинска работа. Резултатът е боклукчави програми и обслужване и колективна безотговорност. Такова е времето, ще се смени.

Вижте гурото на софтуерните ни специалисти - Наков, и тогава прецени дали ще се изказватш добре за ИТ в България

Инвеститори има бол има пабота за всеки. Проблемът е, че е пълно с цингаманга и необразовани типчета. Генгста тарикати с анцузи, едвам завършили училище и живеещи само за следващата цигара с тревица и биричка в парка за колко искате да работят? Та те не искат и да работят изобщо. Огромна част от работноспособните младежи са вече такива - или цингаманга или селски бекове. И в двата случая са мързеливи и необразовани. Оправете образованието и възпитанието и тогава ще се случат нещата в България.

Прав е принципно. Но, КЪСНО се сетиха. Още преди 30г И.Костов обясняваше че ПРЕДИМСТВОТО ни било ЕВТИНАТА и КВАЛИФИЦРАНА работна ръка. Но тоз пишман "икономит" явно не знаеше че евтина и квалифиц раб сила няма и НЕ може да има, защото квалификацията излиза скъпо да се получи. В резултат, квалифицираните които бяха продукт на соц образованието, избягаха, или са в пенсия или на онзи свят. Но, нови НЯМА, защото е СКЪПО да се обучат, а и съвременната образ система е пазарно ориентирана (т.е. раздаване на евтини дипломи). КЪСНО, много късно се сетиха наще политици боклуци.

Рекламата с която ще привлечте инвеститорите е нещо от рода на: "Само в България! Разкрепостени 25-годишни персонални асистентки с две висши, три езика, 15 годишен стаж в многонационални фирми и не на последно място, с големи ци.и"

То това зависи от КАДЪРНОСТТА на управляващитЕ!

Браво за това изречение.... Не ни трябват инвеститори които дават 350-450 евро заплати....

друго можем да се рекламираме вече? Розовине ниви и градини се разозават и те.. Та и мускалчетата от бай Ганюво време изчезнаха..